Ben ik genoeg voorbereid op mijn theorie-examen (auto-rijlessen) als ik leer uit een boekje van de bieb uit 2008?

Zouden de verkeersregels verandert zijn in de afgelopen 3 jaar?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

! Er is juist heel veel verschil in deze boeken. Per 1 maart 2009 is het onderdeel gevaarherkenning ingevoerd wat bestaat uit 25 vragen hierover (totaal 65 vragen). In de meeste (nieuwe) theorieboeken zijn er diverse hoofdstukken toegevoegd aan het boek en "Het Theorieboek van 2011" is zelfs volledig opnieuw herschreven hiervoor. Van de 25 vragen over gevaarherkenning hoef je er maar 13 goed te hebben, maar voor de meeste blijft het een lastig onderwerp omdat op de foto’s de verschillen vaak lastig te zien zijn. Let dus goed op, dat als je een (tweedehands) boek koopt of bij de bieb leent dat er wel degelijk aandacht besteed wordt aan het onderdeel gevaarherkenning! Succes :)

Bronnen:
http://www.theorieles3d.nl/blog/6743/Gevaa...
http://www.theorieles3d.nl/shop/Categorie_...
http://www.theorieles3d.nl/shop/Categorie_...

nee,mijn zoon had een boek gekregen van vorig jaar van een vriend,hierin waren al diverse bepalingen en regels veranderd. Op de site van de CBS staan oefenexamens,vlgs mij kosten ze 80 eurocent per examen,ook kun je daar cd's krijgen. succes ermee

Pas er mee op. Vooral de onderwerpen gevaarherkenning en verkeersinzicht worden in de oudere boeken mogelijk onvoldoende behandeld. Kijk o.a. even hier voor de laatste wijzigingen m.b.t de verkeersregels: http://www.autorij-instructie.nl/?p=4162 http://www.autorij-instructie.nl/?p=2221 En o.a. hier voor de thema's gevaarherkenning en verkeersinzicht: http://www.autorij-instructie.nl/?p=744 Dus.....voor 80 á 90 procent zullen de theorie boeken uit 2008 nog toereikend zijn, maar voor de resterende 10 á 20 procent moet je de informatie elders vandaan halen.

Bronnen:
http://www.autorij-instructie.nl/?p=2622

Jawel, het gaat ook om hoe logisch je denky. Ik heb 1000 vragen uit een theorie boek geleerd dat uit het jaar 2002 kwam. En toevallig waren zelfs bijna de plaatjes die ik op met theorie toets kreeg het zelfde. Ik had maar een fout. En hellaas had ik dat boek ook vande bieb du weet niet meer hoe die heet en etc. Maar het was een dik blauw boek met 25 hoofdstukken. Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100