Wat vinden jullie van een remlicht aan de voorzijde van de auto.

Zodat je kan zien dat deze auto daadwerkelijk remt, bijv. in een file, of oversteken bij een zebrapad

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een remlicht aan de voorkant van de auto is geen goed idee. Het is een stukje comfort voor de voetganger en fietser die voorrang zouden willen krijgen, maar het voegt geen veiligheid toe. Wel zijn er tal van nadelen: het remlicht moet dan waargenomen worden terwijl je tegen de koplampen van de auto in kijkt, dus de intensiteit moet fors zijn. En dan geldt voor tegenliggers dat er een rood licht (lijkend op een achterlicht) op de andere weghelft is, wat verwarrend is. En last but not least: als iemand even zijn rempedaal aantikt, of erger nog: in een automaat rijdt met continu de linkervoet rustend op het rempedaal, dan brandt wel het remlicht maar remt de auto niet. Het is gewoon beter zoals het nu is: de voetganger (of fietser)kijkt of de auto inderdaad stopt. Dan is het veilig en dan oversteken.

Goed idee, dat roep ik al jaren. Het is een extra stukje veiligheid.

Geen goed idee. De bestuurder kan last hebben van het licht (vooral als hij in het donker rijdt). Voor de voetganger kan het misschien handig zijn, maar als jij in de file staat en je ziet dat de auto achter je niet remt... Wat wil je dan doen? Geen tijd om uit te stappen, uitwijken gaat niet... Sterker nog, ik denk dat het beter is als je de auto achter je niet ziet aankomen. Ik ben ooit van achteren aangereden en ik had geen lichamelijke klachten, dit kwam voornamelijk doordat ik lekker ontspannen in de auto zat, had ik vermoed dat de auto niet zou stoppen, dan had ik me schrap gezet, waardoor de kans op een zweepslag vergroot zou zijn geweest.

Het nadeel van remlichten is dat deze in lichtsterkte een veel hogere frequentie hebben die vergelijkbaar is met de groot licht. Dus dit zou voor een verblindend effect kunnen zorgen op de bestuurder(s) voor deze auto... Daarbij komt dat een x-aantal procenten van de bestuurders nog wel eens spelen met het rempedaal -waaronder ik zelf- op het ritme van de muziek. Wanneer er sprake is van een langduriger stilstaan. Dus wanneer het remlicht al brand bij de lichtste aanraking dan krijg je een disco licht effect in je achteruitkijkspiegel... Dus een zeer slecht idee, aangezien de auto geen onderscheid zou gaan maken in de snelheid...

Slecht idee, wederom een idee om de gevolgen van gevaarlijk weggedrag aan te pakken i.p.v het probleem Maak verlichte zebrapaden (bijv. led verlichting) tevens vind ik de zebrapaden zoals bijvoorbeeld in Andorra veel duidelijker. Rood-wit met LED verlichting. Rood schrikt af, en de verlichting doet zijn werk.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100