Winterbanden, verstandig? Wat kost dit?

Ik rijd een Volkswagen crafter, en zit na te denken om winterbanden onder de bus te gooien. Zijn deze er? Zoja wat mogen deze kosten?

Weet jij het antwoord?

/2500

ja, zeker verstandig. Zodra je weer een winter hebt met partijen sneeuw en ijs, zoals de laatste jaren, ben je er blij mee. Het maakt een groot verschil in rij-veiligheid, en daarmee je eigen rijgenot. Winterbanden zijn niet anders qua prijs dan zomerbanden (En omdat je ze de helft van het jaar rijdt, en de zomerbanden ook, gaan ze in totaal beide twee keer zo lang mee: Alleen het wisselen -kan- je geld kosten.

winterbanden zijn zelfs in somige landen verplicht. de winter van vorige jaar was best veel sneeuw en ze voorspellen weer zo'n winter.bestel ze niet te laat anders grijp je mis. ik zou het zeker aanraden omdat je remweg minder is en je meer grip hebt op de weg met winterbanden.

Er zijn ook 4 seizoenen banden. Winterbanden doen het wel beter bij extreme omstandigheden natuurlijk. 4 Seizoenen banden kun je daarentegen 'helemaal oprijden' om het maar zo te zeggen, want wat als de winter-/zomerband nog niet op is?

Bronnen:
http://www.autobanden-winkel.nl/4seizoenen.html

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100