Hoe kan ik het beste een sticker van mijn auto halen zonder schade aan de lak te maken?

Weet jij het antwoord?

/2500

met lampenolie of babyolie

Ligt aan het soort sticker en lijm, je kunt beginnen met een fohn als de sticker dan loslaat ben je snel klaar en anders met sticker verwijderaar (verkrijgbaar bij de doe het zelf zaak).

door een dikke spons met water en zeep je gaat zijn het gaat er vanzelf af

Ik gebruikte in de werkplaats een soort van gom. Die plaatste je op een boormachine en je gomde als het ware de sticker en de lijm weg. Zorg dat je voorzichtig te werk gaat en warm de zaal niet te fel op. (wrijving geeft warmte weetjewel) Wel nooit proberen op kunststofonderdelen !!! Daar ga je los door als het te warm wordt. Zoals hoger gemeld is de fohn ook een goede oplossing als het maar niet te heet wordt !

Het goedkoopst is natuurlijk fohnen en als het dan warm genoeg is, voorzichtig gaan pulken. De overgebleven lijmresten zijn goed met HG stickerverwijderaar of citroensap weg te poetsen. De oplossing met een soort gom is ook mogelijk. Dat is een caramelschijf. Is een soort gom dat op een dikke schijf gemonteerd is en dat op een haakse slijptop gezet kan worden. Is een lompere techniek en je moet het echt voorzichtig doen. Het wrijft als het ware de sticker stuk en verpoederd deze waardoor ie in stukjes eraf vliegt. Is wel snel stoffig en de resten sticker en resten gom zitten overal. Het gaat wel héél snel. Maar wel opletten natuurlijk. Niet te lang op dezelfde plek.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100