Hoe kun je het beste een auto slepen?

Zonder stuur- en rembekrachtiging lijkt het me nogal gevaarlijk. (motor loopt niet meer) en hij moet naar de garage.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De meest ervaren chauffeur in de gesleepte auto, de chauffeur van de slepende auto goed instrueren.

De auto in zn vrij zetten, alarmlichten aan en meesturen (laat het contact aan ivm stuurslot). Hang tevens een opvallend vlaggetje in het midden van je sleepkabel, zodat andere weggebruikers zien dat jullie aan elkaar vast zitten.

let op als het een automaat is moet je even kijken in het boekje als deze gesleept mag worden,want niet iedere automaat mag gesleept worden. Toegevoegd na 2 minuten: als het ver slepen is zet hem dan op een auto ambulance zal de garage waar je hem naar toe wil slepen wel hebben.

Houd er rekening mee dat de gesleepte auto veel zwaarder zal sturen en remmen dan normaal, omdat de motor niet loopt. Mensen die al wat langer een rijbewijs hebben weten dat, zij hebben nog gereden in auto's zonder stuur- en rembekrachtiging. Gevaarlijk hoeft het niet te zijn als je daar rekening mee houdt en de snelheid aanpast. Alarmknipperlichten aanzetten en het contactslot ook. Dan staat het stuurslot vrij en werken ook de remlichten. Hou er bij automaten en bij Citroëns met hydro-pneumatisch veersysteem rekening mee dat deze vaak niet of slechts over zeer korte afstand gesleept mogen worden. Gebruik altijd het sleepoog. Meestal zit dat achter een klepje in de voorbumper, of het is los in de wagen opgeborgen en moet erin geschroefd worden. Nooit de sleepkabel aan andere onderdelen vastmaken, want daarmee kun je veel schade aan de auto aanrichten.

Achterwielaangedreven automaten kun je het beste je aandrijfas loshalen om schade te voorkomen. Ikzelf zal de auto niet in zijn vrij, maar in versnelling zetten om af te kunnen remmen op de versnellingsbak (afhankelijk van wat er met de motor aan de hand is). Sleepkabel voorzien van een opvallend markering (rode doek o.i.d.) en niet te korte maar ook niet te lange kabel gebruiken. Standaard low budget sleepkabels zijn veelal waardeloos.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100