Een auto gewonnen hoe te verkopen?

Iemand heeft een auto gewonnen , een audi a3 1.4 etc. Waarde ongeveer 29.000 euro. Hij wil die niet houden. Wat krijgt hij er voor en hoe moet hij hem verkopen?

Toegevoegd na 1 minuut:
PS hij moet de auto op zijn naam zetten, stelt de postcodeloterij. Hoe zit het met verzekeren?

Weet jij het antwoord?

/2500

totdat de auto verkocht is, moet de eigenaar hem verzekeren, je kunt hem te koop zetten op internet of in de krant, ook kun je hem zelf verloten, maar dan moet je wel veel mensen vinden die een lot willen kopen

op naam zetten en ook meteen laten schorsen, dan betaal je geen verzekering en geen belasting en dan proberen te verkopen

Via marktplaats, autotrader oid aanbieden met mededeling dat ie brandnieuw en gewonnen is. Verzekeren moet zolang ie op naam staat. Belasting (mzb) moet ook betaald. Bij verkoop zul je wel meer korting moeten geven als de dealers (bij inruil). Per slot zal de koper nu zijn vorige wagen niet meer "hoog" kunnen inruilen. Mogelijk vind je gegadigden voor even onder de 25000.

De verplichting tot verzekering vervalt wanneer het motorrijtuig geschorst is, zie artikel 2 lid 3 van de wet aansprakelijkheid motorrijtuigen. Wel mag er dan niet met het voertuig gereden worden en mag deze zich niet op de weg bevinden. Dus eerst verzekeren en dan laten schorsen bij de rdw.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100