Kan je op nieuwe auto's afdingen? Zo ja, hoe? En hoeveel kan er ongeveer af van een auto van 12.000 euri?

Ik wil graag een nieuwe auto. Maar hij is me net iets aan de dure kant.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je niets in te ruilen hebt, kun je dat als "onderhandelingsruimte"gebruiken. De ene dealer zal daar op ingaan, een andere wellicht niet, de verkopers worden afgerekend op het aantal stuks dat ze verkopen, dus zullen wellicht "water bij de wijn"willen doen. Willen ze geen korting geven, kun je nog proberen extra's of accessoires er gratis bij te krijgen (lichtmetalen velgen, carkit etc.). En een beetje bluffen, niet netjes, maar helpt vaak wel: "bij die en die krijg ik voor hetzelfde geld wél dit en dat erbij". Nee heb je, ja kun je krijgen, niet te snel toehappen! Succes.

Meestal kan je er niet echt op afdingen, omdat het gewoon de auto is die jij wilt met de opties die jij wilt. Je kan wel afdingen als je wat in te ruilen hebt (je oude auto), maar ik weet niet of je die hebt

Ja dat kan, maar we noemen het dan onderhandelen. Een procent of tien moet kunnen, een beetje afhankelijk of je iets inruilt, en zo ja wat.

met dat soort dingen moet je gewoon snoeihard zijn, je zegt tegen de verkoper dat als je m in 1x betaal er 10.500,- voor wil neerleggen, en anders ga je naar de concurrent, en dat moet je ook gewoon doen dan. als je de deur uitloop, komen ze achter je aan, of met deze aanpak lukt het bij de concurrent wel.

JaZeker kan dat. maar hou het wel realistisch. op 12,000 krijg je geen 4000 af. Goede mogelijkheden zijn: Cash betalen, geen inruil, beter aanbod op ander emrk als je wegloopt en ze komen ECHT niet achter je aan ben je te diep gegaan. 10% zit er wel op. Ik heb bij mijn vorige leaseauto de kroting gezien die een garage gaf. Op een prijs van 27,000 betaalde men uiteindelijk 20,599 en dat was bij een garage die ik uitzocht dus niet een vaste leverancier van de leasemaatschappij,.

Bij autodealers is er een soort van bonus regeling waarbij een dealer over ALLE verkochte auto's in een jaar een hogere inkoop korting krijgt indien die boven een aantal nieuwe verkopen uitkomt. Trapsgewijs gaat die korting omhoog. Daarmee heb je in december een leuk koop argument in handen bij die dealers die net onder zo'n grens zitten. Moet je wel wat dealers aflopen of je er 1 vind die om die reden extra korting geeft.(Ben je wel afhankelijk van modeluitvoering en kleur die in de showroom staat want zoiets moet voor 31 december op je naam staan).

Hier in Belgie zeker wel. Wanneer men geen overname van een oudere wagen moet doen dan gaan ze wel tot 15 % korting. Meestal geven ze bij wel een overname grote bedragen nog voor je oude auto, daar trappen veel kopers dan in. Beter kan je de korting vragen, en je oude dan goedkoper wegdoen aan partikulieren.

als je niets in te ruilen heb krijg je 6 % korting

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100