Wanneer ik mijn oude benzine-bus ombouw op gas, mag ik er dan Köln mee inrijden? Kan ik dan het groene Ümweltplakat aanvragen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Na het ombouwen zal het voertuig opnieuw gekeurd moeten worden, daarna kan je een milieu sticker voor duitsland aanvragen. Hier worden dan de nieuwe gegevens voor gebruikt, en lpg is milieuvriendelijker dan benzine.

Als jou auto uitgerust is met LPG heb je recht op de groene euro 4 sticker. Ga gewoon naar de eerste de beste garage met je autodocumenten en je LPG papieren. Neem ook een print mee van de "bron", zodat je kan bewijzen dat ze jou Euro 4 moeten geven. Kostprijs van de groene sticker: 5 euro. Toegevoegd na 3 minuten: Onder de afbeelding van de groene sticker staat o.a.: "Fahrzuege mit Flüssiggas", LPG dus, ongeacht de milieuklasse vermeld in de documenten. Toegevoegd na 6 minuten: Met de eerste de beste garage bedoel ik wel een garage in Duitsland. De aflevering van de sticker is niet merkgebonden, je kan dus met een Fiat in een Mercedes garage terecht.

Bronnen:
http://www.meine-auto.info/umweltzonen/207...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100