Wanneer is er sprake van 'ernstige' verkeershinder?

Toegevoegd na 20 minuten:
Ik bedoel waarom wordt het woord ernstig gebruik?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

"ernstig verkeershinder" zal altijd in verhouding staan tot de normale, of te verwachten situatie en de doorstroming, danwel het aanbod van verkeer in relatie tot de capaciteit van een weg(deel). Dus stremming, stagnatie, hinder, vertraging etc. die in het verkeer plaats vinden zullen afwijken van de situatie zoals die gezien de gemiddelde omstandigheden verwacht mogen worden of aannemelijk zijn. Ze zullen zich waarschijnlijk ook niet altijd vast laten omschrijven omdat ze van wisselende omstandigheden afhankelijk kunnen zijn. Verkeershinder b.v. op een willekeurige autosnelweg zullen bij wegwerkzaamheden, ijzel, omleidingen of een ongeval als zodanig omschreven worden, terwijl de grote uittocht bij de zomervakantie, of drukte op de tweede paasdag bij een afslag van Ikea eerder als drukte en filevorming "ten gevolge van"omschreven zullen worden.

Als d'r een vrachtauto met pech dwars over de weg tot stilstand is gekomen, en daarmee alle rijstroken blokkeert...

Als de vertraging langer dan een uur duurt vindt ik. Of een ernstig ongeluk (ahoewel alle ongelukken ernstig zijn vindt ik)

Bij ingrijpende wegwerkzaamheden waarbij het verkeer over versmalde rijstroken moet rijden en de snelheid moet worden beperkt. Ook kan er sprake zijn van ernstige verkeershinder als het glad op de weg is en er is een tekort aan strooizout. Verder kun je denken aan dichte mist, waarbij je slecht zicht hebt en iedereen langzamer gaat rijden en er een groter risico op botsingen ontstaat.

Hoe bedoel je? Mist met een zicht van minder dan 50 meter is ernstige verkeershinder, maar een gladiool die midden op een kruispunt gaat zitten barbecuen ook. Ik heb wel geleerd dat als je verkeershinder veroorzaakt je een bekeuring kunt krijgen op grond van art. 5 van de Wegenverkeerswet 1994:"Het is een ieder verboden zich zodanig te gedragen dat gevaar op de weg wordt veroorzaakt of kan worden veroorzaakt of dat het verkeer op de weg wordt gehinderd of kan worden gehinderd".

Als jij je zo gedraagt dat het overige verkeer daar hinder van ondervindt, of hinder van kan ondervinden. Toegevoegd na 1 minuut: Maar inderdaad, het weer kan ook verkeershinder veroorzaken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100