wat doen ze bij een grote beurt?

Ik heb een Seat Leon 1,9 TDI van bouwjaar 2003.
Volgens de onderhouds interval moet ik om de 20000 km een grote beurt.
Dat is dan twee keer in het jaar per beurt kost het ongeveer 400 euro dus per jaar is het ongeveer 800 a 1000 euro wat ik aan onderhoudsbeurten kwijt ben.
Ik vindt dat best heel duur allemaal en mijn auto rijdt na de beurt hetzelde als voor de beurt dus voor dat geld heb ik niks.
Ik vraag me af of dat wel nodig is zo veel onderhoudsbeurten.
En wat gebeurt er met zo'n beurt?
En zou ik het makkelijk zelf kunnen doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Om de 20000 km een grote beurt, voor die auto, is onzin. Voor zo'n jonge auto hoef je eigenlijk pas een grote beurt om de 40000/50000 een grote beurt. Check de handleiding/instructieboekje voor dat je een grote beurt doet, je moet natuurlijk wel naar de garage als ie kapot is :)

Bronnen:
Mijn autovader :)

Ik zou bij een auto gewoon elk jaar de grote beurt met apk laten doen. En mocht je in die tussentijd iets merken even naar de garage om te laten nakijken. Kleine beurten hebben mijn inziens geen nut omdat er weinig wordt gedaan. Ik heb een auto uit 2007 en die krijgt ook maar eens per jaar een apk en grote beurt en dat heb ik trouwens met al mijn auto s zo gedaan.

Volgens mij is de patroon 2 keer een kleine beurt en dan een grote beurt. En volgens mij is dat om de 15.000 kilometer. Bij een kleine beurt doen ze olie en oliefilter vernieuwen plus de bandenspanning en alle vloeistoffen controleren. En interieurfilter. Bij een grote beurt komt er luchtfilter en brandstof filter bij. Maar om de 20.000 een grote beurt is erg overdreven. Succes..

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100