Gebonk onder mijn auto????

Hoi, ik heb een Polo 1.6 Atlanta, als ik een bocht maak naar rechts, hoor ik gebonk onder mijn auto.. En, dat alleen als ik naar rechts draai met me stuur.. Wat is dat nou? Moet ie uitgelijnd worden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je een scherpe bocht maakt tikt hij dan ook aan die kant? Toegevoegd na 48 minuten: Sorry had inderdaad weer eens niet goed gelezen. Het is een grote kans dat je aandrijfas kapot is.

Ik denk je uitlaat...

meerdere antwoorden waarschijnlijk en homokoneet als je naar rechts draaid.laat je aandrijfassen na zien .ook stabiliteidsstangen of een schokbreker.ik denk niet aan de uitlaat,want die geven meestal en rammelend geluid.

Bij mijn polo was het de uitlaat. Raar geluid, bonkjes achter elkaar op een punt dat je denkt ??? In het midden van de auto

ik denk je homokineet.. als je te te lang met dit door blijft rijden bonkt dit vanzelf je aandrijfas, wiellager, versnellingsbak kapot. vooral rustig rijden, niet hard optrekken..

Bij mijn VW was het de aandrijfas,inderdaad als ik bochten naar rechts maakte. Een bonkend hortend geluid. Ik moest 's nachts van Drenthe naar Den Helder en "dacht" dat het wel kon....totaal kapot gereden...... Laat het z.s.m checken in de garage.

Het is inderdaad de homokineet. Dit is een geribbeld stuk aandrijfas, welke in je voorwiel schuift, en hem daardoor verbind met de versnellingsbak. Zou er geen onnodige kilometers meer mee rijden, want je sloopt alles zodra je dit bonkende geluid hoort. Beetje jammer dat ze hier niet achter zijn gekomen bij de laatste garagebeurt!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100