Welke tweedehandse auto´s kunnen nog lang mee?

Ik ben op zoek naar een tweede handse auto's en ik weet dat het per auto verschilt hoelang ze mee kunnen..
Maar ik vroeg me toch af vanaf welke bouwjaar of kilometerstand tweedehandse auto's het langst mee kunnen. Hoe nieuwer hoe beter natuurlijk, maar wat is ongeveer de grens van hoe oud een auto kan zijn en nog lang en goed kan functioneren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ford, Audi, Mercedes, sommige BMW's, citroën en toyota ook wel. Hangt veel van af of het een diesel motor is of een benzine motor. Een benzine motor mag u meestal als waardeloos afschrijven als die boven de 220.000Km zit. Een goede oude dieselmotor daar kan u gerust 400.000 à 500.000km mee doen! Ik zou opteren voor een duitse wagen of een Ford, maar wel geen Amerikaanse Ford want die slikken serieus wat drinken door.

Volvo staat bekend om zijn duurzaamheid. Ik rijd zelf ook een Volvo een uit 1996 en heb er al 240000 probleemloze kilometers opzitten. Er is wel wat "gewoon" onderhoud geweest als nieuwe remmen, banden en distributieriem e.d. De auto functioneert ook perfect in het buitenland. Zo ben ik door half Europa gereden met de auto. En momenteel rijd ik met de auto door Griekenland onder zeer zware condities. Volvo kan alleen wel wat duurder zijn in de aanschaf. Het gaat trouwens om een s40. Verder zijn overwegend de duurdere auto's vaak ook beter. En wat de voorgaande beantwoorders hebben gezegd betreffende de km stand e.d .

Laat ik als voorbeeld een peugeot 205 noemen. Kost weinig. Onderdelen verkrijgbaar en relatief goedkoop. Zit weinig elektronica op en verder ook weinig luxe dingen,want alles wat er op zit kan kapot gaan. Enige nadeel is dat de uitlaat wel eens vervangen moet worden. Weinig tot geen roestvorming en dan heb je het over een auto van ongeveer 1995 voor 1000 euro. De dieselversie zit net onder 850 kg (behalve bouwjaar 1998) dus ongeveer 50 euro permaand belasting en die auto rijdt 1 op 18 of zuiniger. Toegevoegd na 4 minuten: Kijk trouwens eens op straat wat er nog aan oude auto's rijdt en er nog redelijk uitziet. Dat is het bewijs!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100