Kun je met een kenteken de eigenaar van de auto opzoeken?

Wij zijn gisteren achtervolgd door een busje toen we de hond aan het uitlaten waren. Politie ingeschakeld maar kan/wil niks doen. Leuk nederlands rechtssysteem. Is er ergens een website waarop je dat kan opzoeken ofzoiets zodat wij kunnen zien of het een bekende is??

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee dat is uit privacy overwegingen ook maar beter zo.

nee, je kan alleen de voertuig gegevens opzoeken (zoals die smsjes) dit kan ook gratis online.. een agent kan wel in de rdw kijken en de naam zien, maarja die helpen niet. een troost, het is niet alleen het rechtssysteem maar ook de sociale zekerheid die zo werkt.. mensen helpen je alleen als ze zichzelf ermee helpen.. het enigste verschil is goeievraag.nl waar mensen antwoorden geven zonder iets terug te willen!

Nee je kan alleen meer info over een auto wanneer werd de auto gebouwd of wanneer die verkocht is..

nee maar wel het merk auto en kleur

Je kan het opvragen bij RDW. Staat kenteken op naam van een persoon, moet die persoon wel toestemming geven. Staat kenteken op naam van bedrijf, is er geen toestemming nodig. Zie bron, pagina 3.

Bronnen:
http://www.rdw.nl/SiteCollectionDocuments/...

volgens mij kan alleen de politie dat.

Het antwoord van Jose1 is correct. 1 aanvulling daarop. Je kan als particulier bij RDW aangeven dat je verzoeken tot verstrekking aan derden niet wenst te ontvangen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100