is rijden met zelfgemaakte biodiesel strafbaar?

beste,ik ben van plan om zelf biodiesel te maken en deze ook te gebruiken voor mijn auto,moet ik dit aangeven aan de douane of niet,mag ik mijn biodiesel doorverkopen aan een vriend of familie?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je moet wel voldoen aan de europese emissienorm. Je mag dus niet te veel schadelijke uitstoot hebben, om dat te controleren zul je het wel moeten aangeven denk ik. Doe je dat niet dan kan ik me goed voorstellen dat je strafbaar bent. http://nl.wikipedia.org/wiki/Europese_emissiestandaard Volgens dit artikel mag je wel je eigen biodiesel maken: http://www.nubijlage.nl/lets-go/2377083/maak-zelf-eigen-biodiesel.html

Het is verboden te rijden (alleen in Nederland) met biobrandstof waar geen accijns over is geheveld. Boetes: zie artikel beneden Toegevoegd na 1 minuut: Voor de wetten hieromtrent lees artike 25,26 en 27 van Wet voor de Accijnzen

Ik hoorde van iemand dat hij een keer biobrandstof bij de pomp kocht en het bonnetje bewaarde. Dat diende als "bewijs" dat de biobrandstof gekocht was vanwege de accijns.

Ik heb slaolie in groothandel gekocht aan 50ct/L. Hierover heb ik bij de douane een som betaald aan accijns. (ongeveer 40ct/L) De douane kan ik niet weten wanneer de olie op is. :p Ik rijd nooit met zuivere ppo. In de zomer 80%, in de winter 30%. Zie het ppo forum.

Bronnen:
http://www.ppo.nu/forums/forum.php

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100