De functie van een kilometerteller...

Waarom hebben sommige autos kilometertellers met 220 km per uur erop terwijl ze net harder dan 160 km per uur kunnen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Omdat dat gewoon de standaardschaal is waarop kilometertellers zijn ingesteld ; je weet dan ook ongeveer een beetje 'blind' waar je moet kijken voor een bepaalde snelheid ; een snelheidsmeter moet je namelijk vanuit je ooghoek in de gaten kunnen houden. Er zijn trouwens echt wel afwijkende modellen ; dit is gewoon een veel voorkomende. Eigenlijk net zoals met en weegschaal ; die gaan ook standaard tot 120 of 130 kilo terwijl maar weinig mensen dat ook daadwerkelijk halen.

vaak kunnen auto,s met behulp van modificaties nog een stuk harder. ook denk ik dat het een beetje fabriekstandaard is.

Dit heeft te maken met efficiënte productie van het dashboard. Wanneer je een Opel Astra koopt dan heeft deze dezelfde km teller op het dashboard zitten als een Opel Vectra, Insignia, Combo, etc. etc. etc. Het totaalplaatje is veel goedkoper om voor alle 1.000.000 auto's van één merk dezelfde km teller in te kopen dan voor ieder type/model een andere...

Buiten efficientie is het ook het idee. Men wil graag pochen. En dat gaat beter bij 260 dan 130

Omdat het stoer is, als mannen vaker de was zouden doen zat er ook een knop op met 3000 graden.

Snelheidsmeter neem ik aan... Die dingen worden niet gemaakt voor een auto, maar als zelfstandig product. De autofabrikant koopt zo in, dat hij zo'n klein mogelijke voorraad hoeft aan te houden. Daarom zullen we in de toekomst alleen digitale meters zien. In alle auto's dezelfde meter.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100