Mag je een fietsdrager gebruiken om je reservewiel op te zetten?

Wij gaan met de auto op vakantie en hebben eigenlijk geen plaats meer voor het reservewiel.Nu wil ik er een fietsendrager aanhangen en daar het wiel opzetten ,maar mag dat wel.
Ps het wiel is niet zwaarder als wat de drager mag hebben.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het lijkt mij logisch dat dit gewoon mag. Je moet een reservewiel bij je hebben. Vaak genoeg hebben auto's deze achter de autp hangen. Dus waarom niet op een fietsendrager? Denk wel dat het mag.

Nee dit mag niet een fietsendrager is alleen bestemd voor fietsen en niet voor een wiel, je zal zeker aangehouden worden. Toch proberen om je reserve wiel ergens in te krijgen, anders moet je dat gaan doen langs de weg met de politie. En een reserve wiel is niet verplicht om mee te nemen, wel handig maar niet verplicht, zoals het eerste bericht doet denken.

Dit mag WEL. Mits goed vastgezet, mits de kentekenplaat en de verlichting zichtbaar is. De definitie "fietsdrager" komt in de wet niet voor. Het betreft een lastdrager. Nu snap ik wel waarom mensen denken dat het niet mag. De verwarring onstaat adv artikel Artikel 5.18.7 onder d. Daarin staat vermeld dat indien de lastdrager is geconstrueerd voor het vervoer van specifieke goederen, mogen niet meer van deze goederen worden vervoerd dan waarvoor de constructie is bestemd. Sommigen interpreteren dit verkeerd en denken dat je er niets anders mee mag vervoeren. Dat is onjuist. Je mag als er maar 2 fietsen op passen, er niet nog een derde aanknopen. De verwarring wordt nog groter: Er is zelfs een vaste boete voor, dat je meer goederen vervoerd dan waar de lastdrager is voor geconstrueerd. En daar heb je het al, je kan alleen bekeurd worden als je die goederen waarvoor het geconstrueerd is, het aantal overschrijdt. Een reserveband, daarvoor is hij niet geconstrueerd, dus hoe krom het ook klinkt, die mag je meenemen. Zelfs 3 als het veilig is. Daarvoor is hij zoals ik al aangaf, niet voor geconstrueerd, dus kan je er ook nooit een boete voor krijgen. Nergens in het artikel wordt gesproken over het feit dat je er niets anders mee mag vervoeren. Uiteraard moet je dan rekening houden met iedere lading die je meeneemt. Het mag geen uitstekende delen hebben, de lading mag niet loslaten etc etc. Als jij de reserveband erop monteert op een veilige en dusdanige wijze is dit echt geen probleem. Let wel: Dit betreft de Nederlandse wetgeving! Goede vakantie!

Het mag wel. Alleen wel zorgen dat die goed vaststaat met stevige spanbanden oid. Ikzelf heb op een fietsdrager ook weleens een rollator vervoerd, die door de vakantiebagage niet meer in de kofferbak van de auto paste. No problem.

okay een heleboel moeilijke oplossingen voor een simpel probleem, laat je reservewiel lekker thuis, is in geen enkel land verplicht en rijd even naar de halfords in nederland, auto 5 in belgie of een ander soort van die automaterialenwinkels, loop naar binnen, zoek het rek met de bandenlekspuitbussen (spuitbus gevuld met substantie, die het gat dicht en voeldoende spanning aan de band geeft om naar een bandenzaak te kunnen rijden) reken af en leg bus in het dashboardkastje, probleem opgelost. nu zullen er mensen zijn die zeggen, ja maar als je dat gebruikt moet je een nieuwe band kopen, dat klopt, maar is een reservewiel niet een verzekering, zeg nu eerlijk als je binnen europa op de harde weg rijd is de kans toch klein dat je lek rijd. je motor van de auto kan ook naar de knoppen gaan en die neem je toch ook geen reserve mee. als je vaker tegen dit proleem loopt laat de volgende keer run-flat banden leggen als je moet vernieuwen. als je die lek rijd kun je gewoon doorrijden, wel langzamer, zijn iets duurder maar zekerheid betaal je

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100