Welke merk van auto's kan je makkelijk restaureren?

Ik wil graag op mijn 17 jaar een wrak van een auto kopen en dan restaureren. Ik weet alleen niet zoveel van auto's, daarom mag het "wrak" niet zoveel kosten. Ik zoek iets dat goedkoop en gemakkelijk te verkrijgen is (€1000 is echt wel mijn maximum). Het moet ook wel een soort icoon zijn, zoals die Volkswagen T1, dat zou mijn eerste keuze zijn eigenlijk maar die zijn zo duur. Of het moet iets speciaal zijn. Liefst iets dat gemakkelijk is om wisselstukken van te vinden.

Om op te sommen voor de duidelijkheid:
-Goedkoop (het wrak zelf maximum €1000)
-Gemakkelijk wisselstukken
-Speciaal uiterlijk of een icoon

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik zou persoonlijk een Peugeot 504 kopen. Eenvoudig, mooi (design Pininfarina), veel van te koop, alles uitwisselbaar, veel clubs etc, veel adressen door heel NL voor onderdelen, rijden ontzettend goed, snelle versie de TI is echt best snel, mooie interieurs in leer etc. etc. Je hebt de Sedan en de Coupe en de Cabriolet, en de Break. Roest is het probleem. De rest repareer je met een hamer en schroevendraaier. Niet voor niets dat ze bijna allemaal naar Afrika verkocht zijn. Beter dan een Mercedes! Vroeger had bij ons in het dorp iedere boer met wat geld een 504 Diesel, en de notabelen een GL of TI. Lancia Fulvia is ook leuk. Coupe of sedan. Ook niet duur, leuk, rijden heel goed, makkelijke techniek, maar ook leuke techniek. Je kunt het hele voorste subframe incl. motor en bak onder de auto uithalen, als geheel, gaaf sleutelen! Roest bij bevestigingspunten subframe is doodsteek. Opel Rekord model 63-66. De enige coole Opel behalve de V8's. Maar zeldzaam. Als het een Opel moet zijn dan die.

Een VW Kever, nog genoeg onderdelen voor en lekker simpel. Voor ~500 heb je al een wrak en we herkent de kever nou niet?

Wat dacht je van een 2CV (lelijke eend) of een Diane (Citroen) Een Fiat 126, Fiat 500, Ford Capri, Opel Manta, Mini, Een Golf MK1 GTI (niet echt een mega klassieker nog, maar wel de eerste GTI) Misschien een Trabant? Niet echt een auto voor dagelijks gebruik, maar wel een icoon op z'n eigen manier...

Hallo Jasperos, Denk dan aan een Mini, of een leuke fiat 500 ! Voor beide auto's kun je alles nog krijgen en er zijn leuke gezellige clubs voor . Groeten Leonard

Ik heb eentje gevonden die in jouw prijsklasse valt; FIAT 850

Bronnen:
http://www.2dehands.be/autos/autos/fiat/fi...

Kies voor een opel kadett . Onderdelen genoeg te krijgen . En makkelijk aan te sleutelen .

Ik zou als ik jou was in ieder geval een europese auto kopen, deze onderdelen zijn makkelijker te verkrijgen dan bijvoorbeeld oude amerikanen. dus een kever of vw golf is een leuk begin. Wat betreft de VW T1; Inderdaad onbetaalbaar ik heb ze nog niet goedkoper dan 15.000 euro gezien..

kadett c coupe? ik ben daar destijds zelf aan begonnen, het is een soort mini mustang, je hebt ze van 1.4 liter tot 2.2 liter en achterwiel aangedreven. onderdelen zijn ook redelijk goed verkrijgbaar en niet zo belachelijk duur aangezien deze auto's in duitsland nog steeds populair zijn in de bergrennen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100