Moet je ook meer premie betalen als je auto in een garage staat?

Onlangs werd bekend dat verzekeraars van auto's soms meer premie moeten betalen in dezelfde wijk of straat. Er wordt dus niet alleen gekeken naar de postcode-letters maar ook de cijfers. Nu heb ik een garage, betaal ik dan toch meer?

Toegevoegd na 11 minuten:
verzekeraars moet zijn verzekerden

Weet jij het antwoord?

/2500

Mij lijkt dat je dan juist minder zou betalen, hij staat dan immers veiliger dan buiten op straat waar iedereen zijn deur ertegenaan kan gooien en waar je meer kans loopt dat er wat uit gestolen wordt.

Dat zal afhankelijk zijn van de verzekeraar, of je korting kan krijgen, als je een garage hebt. Een rondje langs de verzekeringsmaatschappijen maken dus.

Dat de premies voor een deel afhankelijk zijn van je woongebied (postcodegebied) is al jaren bekend. Waarom er opeens zoveel ophef over is begrijp ik dan ook niet erg. In bepaalde gebieden loopt de verzekeraar nou eenmaal een groter risico. Jij kan nooit aantonen dat jouw auto altijd in de garage staat. Dus zullen ze voor jou gewoon de premie berekenen die ze voor dat betreffende gebied hebben vastgesteld. Let wel dit geldt ook voor W.A. verzekeringen wanneer je in de Randstad woont. Het risico op een aanrijding is hier nou eenmaal groter dan bijvoorbeeld het Poldergebied in Friesland.

Ze kijken naar de criminaliteitscijfers in dat postcodegebied, dus je zal even veel betalen als wanneer je geen garage had. Daar komt nog bij dat er geen garantie is dat je die garage ook gebruikt voor je auto en de verzekering dat risico niet graag neemt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100