Wie heeft er wel eens aan het eind van een korte invoegstrook op snelweg stilgestaan omdat niemand ruimte maakte ?

Korte invoegstrook invoegen op snelweg . De invoegstrook loopt tegen een object dood. Dus je MOET wel invoegen . Ik vind sommige van deze invoegstroken gevaarlijk en heb me er al meerdere malen onveilig bij gevoeld. De genoemde situatie ontstaat als het druk is , niemand ruimte maakt en je dus voor het definitieve einde moet afremmen en stilstaat. Wat doe je dan ? Stap je uit en bel je de politie ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

iedereen uit de buurt van rotterdam kent de leuke invoegstrook vanaf het schieplein richting utrecht. Vluchtstrook houdt op ivm viaduct dus kan je alleen maar gaan stilstaan. Er is simpelweg niet meer ruimte om de invoegstrook te verlengen. Gebeuren ook regelmatig ongevallen. opties: rustig achteruit rijden rijkswaterstaat bellen 0800-8002 voor een eventueel tijdelijk rood kruis boven de rechterrijstrook politie 0900-8844 om assistentie te vragen bij het achteruitrijden/invoegen. Als iedereen bij een korte invoeg een beetje rekening houdt met de magische woorden ritsen en tolerantie moet het ooit toch nog eens gaan goedkomen

Bronnen:
http://maps.google.nl/maps?f=q&source=s_q&...

Als ik me goed herinner is het toegestaan als je niet op een veilige manier kan invoegen, je nog en eindje de vluchtstrook maak oprijden, dan hou je snelheid en kan je veiliger invoegen als er ruimte is. Maar ik geef toe dat het een onveilig gevoel geeft als niemand rekening met jou houdt. Probeer niet kwaad te worden dat kost veel energie en concentratie, juist daardoor kan je brokken maken.

Als je het zover laat komen, dan ben je zuur. Op de verschillende websites wordt aangeraden om - als je zo een situatie ziet aankomen - om aan het *begin* van de vluchtstrook te stoppen. Wachten op een mogelijkheid en dan als een gek accelereren en invoegen. (je er zelf tussen persen)

Deze situatie maak ik ook wel eens mee gemaakt,en heb vroeger bij rijles geleerd aan het einde stil gaan staan tot er ruimte is en dan optrekken en invoegen. maar dat is makkelijk praten ,ik ken daar de situatie en ga als ik zie dat er invoegers zijn zo snel mogelijk naar rechts,maar dat doet niet iedereen. naar de politie gaan heeft geen enkele zin,die doen daar niets aan je moet zelf zulke dingen inschatten en oplossen.

Het is verboden je op een manier in het verkeer te gedragen die gevaarlijk is (artikel 5 RVV). Mijns inziens is het gevaarlijker om stil te staan dan om (een stukje) door te rijden op de vluchtstrook.

Strikt gezien kan je niemand verplichten op de snelweg, waarop je invoegd ruimte te maken. En in de vele kilometers die ik op de weg zit is het me welgetelt één keer gebeurd dat een Duitser in mijn dodehoek zat en ik aan het einde van de invoegstrook met een noodstop tot stilstand kwam. Maar dit was overigens een erg lange invoegstrook en was aan het uitmeten of dat ik tussen twee auto's kon invoegen. Er zat er dus ook nog eentje naast me...

Stoppen mag niet op vluchtstrook rijden ook niet. JE zal dus inderdaad zoals hier al aangegeven VOOR aan de invoegstrook moeten wachten. EN risten bij een invoegstrook kan je redelijk netjes afdwingen als iemand te hufterig is om je er tussen te laten.

Ik begrijp dat je wel MOET stoppen aangezien de invoegstrook "dood" loopt. Je mág dan ook stoppen als je niet anders kunt. Als er een vluchtstrook zou zijn geweest, mag je doorrijden op de vluchtstrook totdat er ruimte is om in te voegen.Het komt vaak voor dat mensen niet naar links gaan om invoegend verkeer er tussen te laten terwijl er wel ruimte voor is. Dit stoort mij mateloos. Achteruit rijden zoals hier eerder geadviseerd werd is echt geen optie. Het mag niet en je brengt anderen onnodig in gevaar, want als er achter jou weer auto's invoegstrook op willen rijden, verkort je hun invoegstrook ook weer. Dus gewoon blijven wachten totdat het veilig is om in te voegen, je wel zo snel mogelijk vaart maken, aangezien vanuit stilstand de snelweg op moet rijden!

Vroeger mocht je wel de vluchtstrook als 'verlengde' invoegstrook gebruiken. Tegenwoordig mag dit niet en zou je aan het eind moeten stilstaan. Belachelijk en levensgevaarlijk! Als je dan toch moet stilstaan, dan liever aan het begin en met een passende snelheid invoegen en zeker niet vanuit stilstaand de snelweg opdraaien. Ik laat altijd ruimte om mensen in te voegen, maar neem zelden ook de ruimte, mocht ik het niet krijgen om zelf in te voegen. Is niet netjes, maar aangezien de meeste mensen geen schade willen, is dan plotseling wel plek. ;-) Ik sta alleen stil op het einde van de invoegstrook als er file is en men auto voor auto moet ritsen. Dan zal ik ook niet de vluchtstrook pakken om in te voegen.

als het goed is heb je geleert vaart te maken als je invoegen gaat ! dus een beetje meer gasgeven mag dan best stil staan is geen goed plan .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100