wie heeft hier voorrang??

ik vraag me af wie hier voorrang heeft of geld hier de simpele regel rechts gaat voor ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Rechts gaat voor. Links lijkt daarbij nog uit een uitrit te komen. Wat maakt dat je twijfelt, mis ik iets uit t plaatje?

Op kruisingen tussen een verharde en onverharde weg moet de bestuurder op de onverharde weg altijd voorrang verlenen aan bestuurders op de verharde weg. Toegevoegd na 2 minuten: Bij het verlaten van een erf of een 30 kilometerzone met een uitritconstructie (bijvoorbeeld hoogteverschil door een oprit) moet u alle weggebruikers, dus ook voetgangers, voor laten gaan.

Bronnen:
www.rijksoverheid.nl

Als het gelijkwaardige wegen zijn, gaat rechts inderdaad voor, de witte auto dus. Ik kan niet helemaal zien hoe het zit verder. Het zou kunnen dat de rechterweg verhard is, en de linkerweg niet, dan heeft de witte auto ook voorrang, want wie van een onverharde weg komt, moet altijd voorrang geven.

Het lijkt me alsof de linkse auto op een fietspad rijdt en dat mag hij al helemaal niet, dus mocht er al een botsing volgen, dan zal de linkse auto de schuld krijgen. Op een andere manier bekeken: De linkse auto komt vanuit een "zijweg" de "hoofdweg" op, hij komt van links invoegen, de rechtse auto komt dan dus van rechts en zou dus voorrang hebben.

Het zou onverstandig zijn om rechts niet vóór te laten gaan, de linker auto brengt zichzelf in gevaar door in te gaan halen zo vlak voor een bocht naar links. Je weet immers niet wat er aankomt van de andere kant. Al is het een persoon of fietser. Dus rechts heeft voorrang gegeven de situatie.

Recht gaat hierbij voor

in alle denkbare gevallen (verharde weg, onverharde weg, fietspad, geen fietspad etc.) heeft de witte auto voorrang. dat is gewoon een t-splitsing (technisch gezien) en wie van rechts komt heeft voorrang. de weg die een andere weg kruist hoeft er niet 100% loodrecht op te staan om een t-kruising te vormen. sterker nog, dat deze weg schuin is maakt helemaal niks uit!

rechts gaat voor, het is een soort t-splitsing..

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100