beginend bestuurder 100 km te hard, wat nu? hoeduur en hoelang kwijt

zaterdag avond geflits op een 100 weg, reed ruim 200.
heb me rijbewijs nodig voor me beroep. onwijs stomme actie maarja.. m5 hé

Weet jij het antwoord?

/2500

Hoe duur? bepaalt de rechter. Hoe lang kwijt? In het slechtste geval kun je overnieuw beginnen... maar dat valt vaak mee.

Binnen de bebouwde komt is 60-70 te hard 810 euro. In die buurt zal 100 te hard buiten de bebouwde kom wel liggen. En punten op je rijbewijs natuurlijk.

Waarschijnlijk raak je je rijbewijs niet kwijt (helaas) en kost het je ook geen punt. Dat kan namelijk alleen als ze je staande houden. Als je geflitst wordt, kunnen ze nooit aannemelijk maken dat je zelf achter het stuur zat. Als kentekenhouder kun je wel een forse geldboete verwachten. Deze wordt door de officier van justitie bepaalt.

Bronnen:
http://www.goeievraag.nl/vraag/politie-rij...

Deze actie kost je sowieso een punt van je rijbewijs. Het boetebedrag wordt vastgesteld op basis van een individuele beslissing van het Openbaar Ministerie. Houd ook rekening met een rijontzegging van enkele maanden en een verplichte, door jouzelf te betalen EMG-cursus à 780,-.

Bronnen:
http://www.wuz.nl/artikel/28252.Rijbewijs%...

Standaard ontzegging bij een overschrijving van meer als 70 km/h is een ontzegging van 4 maanden rijvaardigheid. Ik zou niet zeggen dat het aan de m5 lag, daar zal een rechter de humor niet van inzien vrees ik. Boetebedrag hangt af van meerdere factoren zoals je verleden met een rijbewijs ed en de plaatselijke omstandigheden toen je de fout in ging.

Ik zou zo zeggen, ga eens een paar nachten de activiteiten op een spoedgevallendienst volgen...(hier in frankrijk kunnen ze u dat als straf opleggen !) de m5 zal snel ingewisseld worden voor een C2 bv. Eric

Maak je borst maar nat en neem afscheid van je M5. Bij overschrijding van de maximumsnelheid met meer dan 100 procent wordt je voertuig in beslag genomen. Letter staat er: Bij overschrijding van de max. snelheid met meer dan 100% in samenhang met geconcretiseerde gevaarzetting. Voertuig in beslag nemen. 200 rijden waar je 100 mag, mag je wel een geconcretiseerde gevaarzetting noemen. Ik denk ook dat je je rijbewijs even niet terug ziet. ik zal mijn mening hier verder maar niet over geven. Ik denk dat je zelf ook wel weet dat je iets doms gedaan hebt. Heb in het vervolg alsjeblieft een beetje respect voor de veiligheid van je medemens. Toegevoegd na 1 minuut: ...en je eigen leven Toegevoegd na 15 uur: En wie denkt dat je door een flitspaal je rijbewijs niet kan worden ingevorderd, heeft het mis. Je mag dan in de rechtbank uitleg komen geven. Kun je niet keihard bewijzen dat jij niet reed, wordt je rechtmatige eigenaar van de auto aansprakelijk gesteld voor de vastgestelde overtreding. Artikel 181 1. Indien een bij of krachtens deze wet als overtreding strafbaar gesteld feit wordt begaan door een bij de ontdekking van het feit onbekend gebleven bestuurder van een motorrijtuig, kunnen de op het feit gestelde straffen worden opgelegd aan de eigenaar of houder van dat motorrijtuig voor zover deze niet reeds naast de bestuurder voor dat feit aansprakelijk is. lees het hier nog maar even na: http://www.infopolitie.nl/forum/viewtopic.php?f=70&t=29101&p=401583&hilit=invordering+snelheid&sid=7ccc478794046962ecb16c6826ad1073#p401583

Bronnen:
http://www.infopolitie.nl/index.php?option...

Wat een vreemde antwoorden hier allemaal. Ten eerste: je bent geflitst, dus je raakt je rijbewijs niet kwijt en er gaan zelfs geen punten af. Ten tweede: waarom zou je als je naar punt 1 kijkt, ooit voor moeten komen terwijl justitie niet weet wie ze een oproep moeten sturen? Als laatste wil ik nog wel even zeggen dat er geen enkel excuus te bedenken is om je zo asociaal te gedragen op de weg. Als je om zo'n reden een aanrijding met wat of wie dan ook krijgt, mag je blij zijn dat je daar waarschijnlijk de rest van je leven niet meer mee rond hoeft te lopen.

Deze vraag kun je het beste stellen op www.flitsservice.nl Die site is gespecialiseerd in verkeersboetes en gevolgen daarvan. Hoewel ze ook daar meestal niet vrolijk worden van dit soort grote overschrijdingen wordt er, als je je aanmeld en er om vraagt, wel advies gegegeven. 1 tip vast: Als ze je niet aangehouden hebben en je nog niet gebeld: Vertel als ze je bellen helemaal niets. Alles wat je zegt kan tegen je gebruikt worden en regelmatig worden dit soort verklaringen verdraaid of verwrongen in een procesverbaal gezet in je nadeel.

Bronnen:
http://www.flitsservice.nl/phpBB/invorderi...

Auto met 211 km per uur over Afsluitdijk Uitgegeven: 18 april 2011 15:02 Laatst gewijzigd: 18 april 2011 15:01 DEN OEVER - Een automobilist heeft zondagmiddag met 211 kilometer per uur over de Afsluitdijk gescheurd. Dit heeft de politie maandag bekendgemaakt. De snelheidsovertreding kwam na afloop van een flitscontrole aan het licht, waardoor de bestuurder niet direct is aangehouden. ''Maar aan de hand van het kenteken zal de officier van justitie actie ondernemen richting de eigenaar van de auto'', aldus een woordvoerster van de politie. De politie controleerde van donderdag tot en met zondag uitvoerig op snelheid op de Afsluitdijk. Op het deel waar sinds kort een maximumsnelheid geldt van 130 kilometer per uur, werden in totaal 1.508 hardrijders bekeurd. Meerdere bestuurders raakten direct hun rijbewijs kwijt, omdat ze meer dan 50 kilometer per uur te hard reden. http://www.nu.nl/binnenland/2495122/auto-met-211-km-per-uur-afsluitdijk.html U bent heel veel geld en heel lang uw rijbewijs en rijbevoegdheid kwijt.

Men moest je je rijbewijs afnemen en dan over vijf jaar opnieuw op examen moeten.

nooit meer terug !

Iedereen verdiend een 2e kans dus jij ook! Je zal je rijbewijs voor een flinke tijd kwijt zijn en waarschijnlijk opnieuw moeten halen. De officier van justitie zal een passend bedrag bepalen bij de gemaakte overtreding.

als je word geflitst, kunnen ze nooit weten wie er met jou voertuig heeft gereden, tenzij van VOREN maar dat is ook nog moeilijk.. dus je rijbewijs ben je niet kwijt, dat kan alleen bij een staande houding. dwz dat ze je aan de kant zetten. de boete word best duur. dit kan alleen de officier van justitie vast stellen omdat er geen vast bedrag voor is genoemd.

Veel mensen halen hier denk ik twee dingen door elkaar: bij staande houding wordt ter plekke het rijbewijs ingevorderd door de politie, je hebt dan nog geen ontzegging van de rijbevoegdheid, maar ja, zonder rijbewijs mag je niet rijden. De rechter kan vervolgens ook gewoon bij flitsen iemand de bevoegdheid tot het besturen van een motorvoertuig ontzeggen (op dat moment mag je ook niet meer op een brommer!) op basis van reeds eerder anderen aangehaalde redenen. De stelling is: jij bent de bestuurder, tenzij je iemand anders zijn naam opgeeft en deze dat bevestigd of als je voertuig daadwerkelijk gestolen is. Zoals het eruit ziet zal je gevraagd worden voor de rechter te verschijnen en zal aldaar door de officier van justitie een boete van 1950,- Euro worden geeist en een ontzegging van de rijbevoegdheid. Deze ontzegging kan geheel of gedeeltelijk voorwaardelijk zijn (aangezien het de eerste keer betreft) Bij een dergelijke overschrijding kan je er echter wel van uit gaan dat er zeker een deel onvoorwaardelijk wordt opgelegd (dus een tijdje echt kwijt, reken op 3 a 4 maanden). Het voorwaardelijke deel krijg je alsnog aan je broek als je binnen korte (2 jaar) tijd weer de fout ingaat (dit kan dan al gebeuren bij een overtreding van 30 Km te hard)

bel het CBR te rijswijk of de politie, zij kunnen je hierop exact een antwoord geven. Niet erg handig van je al kan het soms verleidelijk zijn. In nederland is dat sowieso niet handig meer tegenwoordig, want je weet niet meer waar de camera's staan. Wil je toch scheuren dan kun je beter een stukje duitsland doen, gezien het feit je daar geen snelheidsbeperking hebt Als het goed is ben je nu namelijk voorgoed je rijbewijs kwijt...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100