Waarom staat er bij sommige auto's in het klein het cijfer één op het nummerbord?

Soms zie ik bij auto's op het nummerbord boven het eerste streepje in het klein het cijfer één staan. Weet iemand waarom dat zo is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Toevoeging op het bovenstaande antwoord: Niet alleen bij verlies op diefstal van de kentekenplaat, maar ook bij één van de kenteken delen dien je een nieuwe aan te vragen. Op je papieren staat dan Duplicaatcode 01 (of hoger, als het vaker is voorgevallen) en die code correspondeert met het ééntje op de nieuwe kentekenplaat.

Dan heb je een nieuw kentekenbewijs moeten aanvragen als de vorige kwijt of gestolen is. Bij ons staat er inmiddels al een tweetje op. Pas geleden zag ik iemand met een drietje!

http://www.goeievraag.nl/vraag/betekent-klein-tje-boven-kenteken.7458 http://www.goeievraag.nl/vraag/tje-tje-etc-nummerbord.8950

degene voor mij hebben al duidelijk gemaakt waarom het cijfer er staat, wat ik nog niet gelezen had is dat met ingang van 22/092008 het niet meer verplicht is de duplicaatcode op de kentekenplaat te zetten. Met andere woorden als je een vervangend kentekenbewijs moet aanvragen met duplicaat code dan mag je de platen zonder code gewoon laten zitten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100