Bij welke snelheid kan een auto niet meer geflitst worden?

In Maastricht rijden drugsrunners zo hard door het rode licht, tot de kast pas flitst als de auto al lang uit het zicht van de kast is.

Weet jij het antwoord?

/2500

Niet. Dat hebben ze bij Mythbusters een keer geprobeerd, wat bleek, als een flitspaal op de juiste manier is opgezet kan die niet ontweken worden door bijv zo hard te rijden dat de flits te laat komt. Ze probeerden het o.a uit door met een sportauto op volle snelheid langs zo'n ding te scheuren.

Als je sneller dan het ligt gaat

Gewoon nummerbord afplakken zal ook wel werken...

Gewoon f*cking snel rijden

Ter indicatie want de sluitertijden van de nieuwste flitspalen is al sneller. Je kunt proberen zeer hard voorbij de flitspaal te rijden en hopen dat de foto dan onscherp is of er helemaal niet geflitst wordt, hieronder een theoretisch verhaal (als je 200 rijdt): · 200 km per uur = 200.000 meter per 3600 sec (1 uur) · 200.000 : 3600 = 55.56 meter per seconde · 55.56 : 1000 (1/1000 sluitertijd) = 0,06 (afgelegde meters) · je motor is dus slechts 6 centimeter verder gefotografeerd. Om buiten het bereik te blijven moet je dus ongeveer 3 meter : 6 centimeter = 50 keer zo snel zijn 50 x 200 km per uur = 10000 (duurt nog even voordat we zo ver zijn) De foto wordt wel onscherper naar mate de snelheid toeneemt, maar hoe onscherp?

De Mythbusters lukte het met 245 miles per uur (ongeveer 390 km/h). Dat was natuurlijk in de VS, dus misschien gelden hier andere maxima. Zie onderstaande link bij: REVISITED: A speed camera can be beaten by extreme speeds.

Onder de 20 kilometer per uur, zo ver ik eens eerder hier begreep van een ambulancebroeder; als je voor het stoplicht staat en er komt een ambulance aan, kun je langzaamrijdend over de streep om plaats te maken. Volgens hem word je dan niet geflitst.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100