In de automaatbak van mijn Mercedes 230E uit 1986 is +/- 0.3 ltr NORMALE versnellingsbakolie gegooit.Totaal zit er ook nog 5 ltr A3Q in.Kan dit kwaad?

Toegevoegd na 29 minuten:
Het is dus maar een klein beetje t.o.v. het totaal. Zou ik nu ook helemaal niet kunnen rijden (naar garage bijvoorbeeld!?). Zelf aftappen en bijvullen (als dat al moet) kan ik denk ik niet! Of heeft iemand de gouden tip om dit makelijk zelf te doen!?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit is niet in orde en kan dus kwaad. De juiste werking van de automaat zal er dus niet soepeler van worden. Zoals U weet gebruikt men niet "zomaar " synthetische olie . De eigenschappen welke synthetische olie bezit zijn namelijk: Een zéér goede oxidatiestabiliteit (gaat langer mee); Zéér goede smerende eigenschappen (optimale bescherming); Zéér goed anti-corrosie en anti-schuimvormings vermogen (goede bescherming); Een zéér laag stolpunt (ook bij extreem lage temperaturen te gebruiken); Neutraal ten opzichte van gebruikte afdichtingen (voorkomt lekkage) Al deze eigenschappen worden dus totaal ONbenut,zoals Uw Mercedes nú is gevuld. Groet:Zoekertje

Versnellingsbakolie is geen transmissieolie. Eerst denken dan doen. Er uit laten lopen is het verstandigste.

Jouw automaat is zo geconstrueerd dat hij correct 'schakelt' indien hij is voorzien van de juiste hydrauliekvloeistof. Als de samenstelling van die vloeistof is gewijzigd kan schade aan het systeem ontstaan. Temperaturen kunnen oplopen en schakelmomenten/toerentallen kunnen ontregeld worden. Slechts een advies: Verversen!

Versnellingsbak olie in een automaat is schadelijk voor onder anderen de werking van de rembanden in de automaat. Ook de viscositeit is niet meer gegarandeerd. Aftappen en opnieuw vullen is de enige remedie. Vergeet niet ook de koppelomvormer af te tappen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100