hoeveel bandenspanning moet er op mijn peugeot 106? ik weet dat het per band verschilt maar is er een soort richtlijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat kun je voor jouw type vinden in het portier aan de bestuurderszijde, bij het slot.

het beste is op het band zelf kijken, hier staat het ook op. meestal wel in PSI. dit is beter als in de deur kijken. als de banden een keer zijn vervangen voor een ander merk is dat niet meer relevant.

zal ongeveer 2.2 voor en achter zijn bij normale belading. Klik eens op de link kan je per type 106 kijken wat de spanning zou moeten zijn.

Bronnen:
http://www.bandenspanning.nl/

Spanning welke op de band vermeld staat aanhouden. 14 PSI komt overeen met 1 bar.

lees het boekje

2.2 is wel heel erg veel voor zo'n licht wagentje. Ik denk rondom 2bar. Vaak bij een oppompapparaat hangt ook een grote kaart waar je het op kunt vinden al is hetgeen wat in de binnenkant van de deur staat ook gewoon goed op te volgen ;-)

Op de bandenspanningstabel vind je de spanning van jouw 106 (zie bron). Maar als je twijfelt, rij dan langs een "bandenboer", Profile of Euromaster of Kwikfit, die kunnen je het precies vertellen. Stikstof in je banden is ook nog een idee, houdt je banden langer op de juiste spanning, ook te regelen bij bovenvermelde bedrijven.

Bronnen:
http://www.profiletyrecenter.nl/content/sp...

Normaal gesproken bij een 106 is 2.2 bij de voorwielen. Achter weet ik zo ff niet exact uit mijn hoofd, maar 2.2 achter is ook goed.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100