Waar kan ik vinden hoe hard ik op de A- en N-wegen in Nederland mag rijden?

Ik heb deze gevonden maar die werkt helaas niet (meer): http://www.maximumsnelheden.info/kaart.php.

Toegevoegd na 5 minuten:
Dat wil ik dus op papier of op internet kunnen zien, de borden langs de weg ken ik ja maar die bedoel ik nu niet.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

http://www.maximumsnelheden.info/ Bij mij doet deze site het gewoon hoor.... probeer even. Toegevoegd na 10 uur: Ik zie toevallig net, dat de site vernieuwe is....waarschijnlijk kon je er daarom niet meer op. Hij doet het gewoon hoor ;-)

Op de borden langs de kant van de weg

Een N-weg is een genummerde niet-autosnelweg. In Nederland staat de letter N voor nationaal, omdat deze wegen met gelijkvloerse kruisingen vroeger nationale wegen genoemd werden. Na de introductie van de autosnelwegen met ongelijkvloerse kruisingen zijn de Nederlandse wegen geclassificeerd als N-wegen en A-wegen. In basis gelden -tenzij door verkeersborden anders aangegeven- de volgende toegestane maximumsnelheden: Binnen de bebouwde kom: 50 km/u Buiten de bebouwde kom: 80 km/u Op autowegen: 100 km/u Op autosnelwegen: 120 km/u

De standaard maximum toegestane snelheden gelden in situaties waar géén speciale belijning en/of verkeerstekens / borden die anders aangeven zijn geplaatst . De herkenningstekens / belijning die op de nederlandse wegen zijn / worden aangebracht geven een nauwkeuriger beeld. Zo is / komt er een onderscheid tussen b.v. stroomwegen, gebiedsontsluitingswegen, erftoegangswegen. Kijk bij de link voor de standaard geldende toegestane maximumsnelheden en de -aan de aangebrachte belijning-te herkennen toegestane maximum snelheid.

Bronnen:
http://auto-en-vervoer.infonu.nl/verkeer/1...

doorgaan op de groene lijn.. http://www.youtube.com/watch?v=PUDeAFZryjI

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100