Kun je zelf schokbrekers vervangen?

Als vervolg op mijn andere vraag.

Stel dat een schokbreker op is, moet je er dan 1 vervangen of is het beter om ze allemaal te vervangen?

En zo ja, is dat makkelijk zelf te doen of zakt je auto wanneer je deze los maakt?

En nog een vraag. Maakt het merk nog uit? Hoe herken je goede schokbrekers?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Pas aub op met schokbrekers. Elk jaar zitten er lui met kapotte tanden, neuzen etc. bij de dokter omdat de veren losschoten etc. Kan heel link zijn als je dat niet goed doet. Ik heb eerst een paar goede klemmen gekocht om de veren mee op te draaien. 2 stuks, en niet 1 en dan denken dat het genoeg is. Garages hebben beter spul maar voor een paar tientjes heb je ook degelijk materiaal. Ik doe het nooit meer zelf, ook al is het simpel. Klotewerk is het wel. En als je het laat doen dan vervang gelijk alle rubbers etc die ook eventueel versleten zijn.

Via Google op "schokbrekers vervangen" http://www.problemcar.nl/search.php?search_id=833937195 Links onderin kun je het automerk selecteren. Via die site kun je ook zoeken. Toegevoegd op 30-06-2009 00:28:25 Opm. Je kunt op verschillende manieren op de site komen en er zoeken merk en omschrijving. Klik op bijdrage (onderstreept) en je krijgt het hele verhaal te lezen. Gewoon even kijken. Het bevat heel veel informatie en heeft mij al minstens twee keer een bezoek uitgespaard.

In ieder geval per stel vervangen lijkt mij. Als je een beetje technisch bent is zelf vervangen wel te doen, je moet de auto wel opkrikken, en goed gereedschap hebben. Koop in ieder geval schokbrekers die bij het type en merk van de auto horen. Monroe schokbrekers zijn prima, maar niet de goedkoopste. Succes.

Net als bij banden is het aan te raden om schokbrekers per stel te vervangen. En ik zou dit laten doen door de garage, omdat er behoorlijk wat druk op komt te staan... Of zoals ik het zelf altijd doe. Alle vier tegelijk vervangen, want het is een domino effect...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100