Mag je op eigen terrein parkeren?

Mag je op je gazon aan de zijkant van je (huur)huis, zichtbaar van de straat, parkeren, zonder dat er een oprit is? Dit is wat buren dagelijks doen en het is geen gezicht. Dit terwijl er genoeg normale parkeergelegenheid is.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja dat mag, tenzij de verhuurder het verbied kin het huurcontract.

Dat mag, tenzij: - het door een gemeentebepaling expliciet verboden is; - er voor een uitgang (zelfs de inrit van je eigen garage) wordt geparkeerd.

Wat niet voor parkeren is ingericht, (bestrating, inrit etc), daar mag men niet parkeren indien men in een huurhuis woont.

Nee dat mag niet en is geen parkeerplaats.

Nee, want de buren mogen niet over de stoep rijden (of is er geen trottoir?)

Nee, dit mag niet. De grond naast de woning is waarschijnlijk in het bestemmingsplan bestemd als tuin. Indien je hier gaat parkeer wijkt het gebruik af van de bestemming. Hiernaast heb je geen in of uitrit ( vaak schuine steen in stoeprand ) naar de openbare weg.

Kontakt opnemen met woning verhuurder en evt buurtagent. Gemeenten en woningbouw org. zijn tegenwoordig vrij streng in dit soort zaken. Geldt bijv ook voor caravans en boten op erfen. Wel duidelijk aangeven dat je 'klacht' annoniem behandeld moet worden.

Indien de stoep niet is ingericht om er naar te kunnen rijden. Schuine oprit, mag het niet. Alle andere ja en nee komen pas daarna.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100