Tot hoelang zijn winterbanden in Duitsland verplicht?

Ik lees ergens van 29 november t/m 31 maart maar ook 30 april. Wat is nu de wettelijke regeling?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Winterbanden zijn NIET van een bepaalde datum tot een bepaalde datum verplicht. Winterbanden zijn verplicht wanneer er sprake is van winterse omstandigheden. Je mag dus begin januari op zomerbanden rijden, MITS er die dag geen sprake is van sneeuw of ijs. En je moet in eind juni op winterbanden rijden wanneer je op een hoge berg te maken krijgt met sneeuwval. Zie beide bronnen hieronder. De eerste bron vertelt in gewone taal wat de Winterreifenpflicht wel en niet inhoudt, de tweede bron is de officiële Winterreifenverordnung. Ik zal de samenvatting even in het Nederlands vertalen: --  Wie bij ijzel, sneeuw, sneeuwresten, ijs of aanvriezing met zomerbanden rijdt, riskeert een boete. --  Kun je het rijden onder bovengenoemde gladde omstandigheden steevast vermijden, dan mag je ook in de winter met zomerbanden rijden. Gaat het dan sneeuwen, dan moet je gewoon de auto laten staan. --  De winterbandenplicht geldt ook voor buitenlanders. Verder geldt de plicht niet voor plezierauto’s zoals oldtimers, want die kun je ‘s winters laten staan. Ook als je de keuze hebt met het OV naar je werk te gaan wanneer het glad is of glad zou kunnen worden, hoef je geen winterbanden te hebben.

Bronnen:
http://www.adac.de/infotestrat/reifen/wint...
http://www1.adac.de/Tests/Reifentests/Wint...

volgens de anwb is het tot 15 april verplicht . je kunt ook bij de adac(duitse anwb) informeren .kijk eens bij anwb winterbanden daar staan veel vragen over winterbanden beantwoord. succes.

Ik dacht ook dat het om een bep. datum ging, maar het blijkt ook nog om de temperatuur te gaan. Als het een bep. temperatuur is moet je winterbanden (volgens mij lager als 4 maar dat weet ik niet zeker)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100