Moet de koppelingsplaat na een x aantal km vervangen worden?

en na hoeveel km is dat. Rijd een benzine auto.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Neen, een koppelingsplaat hoeft niet na een X-aantal kilometers vervangen te worden. De koppelingsplaat is aan slijtage onderhevig en dient vervangen te worden als deze versleten is. Ook is dit afhankelijk van je rijgedrag. Maak je veel kilometer op een snelweg dan zal de plaat minder slijten dan bij veel kilometers in het stadsverkeer. De vrije slag van het koppelingspedaal (een paar centimeter) is ook een belangrijk aspect en dient zo nodig bijgesteld te worden. Eerder dan de koppelingsplaat zal de drukgroep in je koppelingsbehuizing 'de geest' geven. Omdat reparatie dan onvermijdelijk is zal men doorgaans besluiten om ook de koppelingsplaat (die gedeeltelijk versleten is) en drukgroep te vernieuwen. Toegevoegd na 2 minuten: In de laatste zin bedoelde ik druklager i.p.v. drukgroep.

Naar mijn weten worden de koppelingsplaten alleen vervangen als ze stuk zijn.

nee,dit moet niet na een vast aantal km:enkel als ze versleten is(kan dus zijn dat ze nooit moet vervangen worden)

nee het vervangen van de koppelingsplaten hoeft niet periodiek. het is namelijk een dure grap en niet nodig. koppelingsplaten hoeven alleen vervangen worden als hier een reden voor is.

Slijtage van de koppeling is vaak aan je rijstijl gebonden en minder aan gereden kilometers. Normaal gesproken zal je pas gaan vervangen als eea kapot is. Echter soms zou het het overwegen waard kunnen zijn, als blok dusdannig onder handen wordt genomen dat alle vrij ligt kan is het soms denkbaar dat je besluit om alles te vervangen, voordat het kapot gaat.

Nee dat doe je als ze versleten zijn (koppeling slipt). Wel handig om dan direct de drukgroep ook te vervangen. De meeste auto's komen niet voor de 175.000 binnen hiervoor, maar goed dagje met te zware aanhanger kan al een reden zijn... Is erg afhankelijk van rijgedrag cq koppelingsgedrag...

Vervangen is nodig als de koppelingsplaat versleten is. De auto wil dan niet meer vlot optrekken als je gas geeft. De levensduur van de plaat moet, afhankelijk van de rijstijl, toch wel minimaal 100.000 km zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100