Is er bij autofabrikant Mercedes Benz een absolute garantie tot een bepaald aantal kilometers, afgezien de leeftijd van je auto?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Volgens mij geeft Mercedes alleen garantie op leeftijd. Die is in Europa standaard 2 jaar en kan je met 2 jaar verlengen. Als je bij de dealer een auto koopt die minder dan 120.0000 km heeft gereden worden de auto's meestal verkocht met een aanvullende garantieregeling. Toegevoegd op 15-06-2009 14:49:36 kleine correctie. De Mercedes dealer kan de auto's als steroccasion verkopen met aanvullende garanties. Een steroccasion auto wordt gecontroleeerd op een groot aantal punten en mag zelfs tot 150.000 km (benzine) of 200.000 km (diesel) verkocht worden voor auto's jonger dan 5 jaar. Dat is ruimer dan andere fabrikanten doen, zoals Renault tot 130.000 km (diesel).

Bronnen:
http://www.mercedes-benz.nl/content/nether...
http://www.steroccasion.nl/Sites/Mercedes/...

Mercedes geeft een volledige garantie van 5 jaar... Dit doen overigens de meeste autofabrikanten. Voorwaarde is wel dat de auto bij de dealer wordt onderhouden...

Ik weet het niet van Mercedes Benz, maar je hebt altijd garantie op een product. Hiervoor mag je kijken naar hoe lang zo'n product mee zou moeten kunnen. Bij een auto mag je bijvoorbeeld verwachten dat hij minimaal 3 jaar mee gaat, ook al heb je maar 2 jaar garantie. Als hij dus na 3 jaar kapot gaat, kan je alsnog terug. Ik denk dat je zoiets ook wel hebt met kilometers. Je mag van een auto verwachten dat het minimaal 10000 km meegaat.

Nee geen garantie maar volgens mercedes gaat de moter minstens 5 ton mee groetjes

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100