Waar kan je een goede reserveband kopen? En wat kosten die? Met reserveband bedoel ik gewoon die kleine, zwarte banden..

Maakt het uit welke banden je onder je auto heb? Zo ja.. waar moet je op letten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je bedoelt een thuiskomer. Meestal koop je een gewone band die je verwisselt als de band lek is. Gaat de band nooit lek dan kan je die verwisselen als je banden vervangen moeten worden. De oude band kan je dan gebruiken als tijdelijke reserveband. Zowel reserve banden als thuiskomers kan je bij elke bandenspeciaalzaak bestellen. Toegevoegd na 3 minuten: Een thuiskomer is niet veel goedkoper dan een gewone autoband. Met een thuiskomer mag je maar 80 km/u rijden. Als je ruimte hebt zou ik bij een bekende bandenservice specialist een nieuwe kopen en die als reserve gebruiken.

Bronnen:
http://www.reservewiel.nl/thuiskomer.html
http://www.velgenshop.nl/encyclopedie/auto...

je moet letten op de Afrolomtrek (omvang v/h wiel) Je reservewiel of thuiskomer moet dus in elk geval even hoog zijn. dikte maakt niet echt uit bij een thuiskomer, omdat je er een stukje op rijdt naar de garage en dan je gewone band laat repareren (als het goed is) ga je voor een reservewiel waar je een tijdje op kan blijven rijden zou ik toch kijken voor een band die lijkt op wat je er nu onder hebt zitten.Kwa breedte en dikte.De velgmaat maakt niet zoveel uit. Toegevoegd na 1 minuut: Vergeet te antwoorden op de originele vraag... Bij elke bandenboer kan je ze kopen ;)

Voor een reservewiel is de steek het enige wat echt belangrijk is. (zie link voor uitleg "steek") De prijs is afhankelijk van de auto: ongebruikt 2e hands zijn ze vanaf 10,- op martktplaats te vinden. Als je er de ruimte voor hebt kan ik aanraden een 5e wiel te nemen. (dus een normale velg en band) Mocht je een keer een reserve nodig hebben dan kan je met een 5e wiel gewoon doorrijden, met een reserveband mag je max 80 en maar een korte afstand.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Bandenmaat

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100