auto schakelt niet meer, wat kan dit zijn?

Heb hier een auto merk ford ka van 2000.
Mijn vriendin reed al een tijdje rond met het gevoel dat als ze rond reed de auto veel toeren maakte iedere keer ze schakelde en niet meer zo optrok gelijk ervoor. Nu toen ze op de autosnelweg aan het rijden was begon ze een verbrande geur op te merken van rubber. Iets verder is ze dan aan de kant moeten gaan staan want uiteindelijk kon ze ook niet meer schakelen.

Mijn vraag is nu aan wat dit kan liggen? Is dit de versnellingsbak, de versnellingskabel of iets anders wat kapot is??

Weet jij het antwoord?

/2500

Het veel toeren maken en niet meer zo optrekken als voorheen lijkt op het effect van een slippende koppeling. De verbrande geur wijst ook in die richting. Dat je dan niet meer kunt schakelen, vind ik merkwaardig, maar je kunt natuurlijk wel zeggen dat je dan met schakelen ook niet meer verder komt. Een kapotte versnellingsbak zal het wel niet zijn. Vermoedelijk moeten de koppelingsplaten vervangen worden en de koppelingskabel afgesteld, wat me een stuk minder duur lijkt dan een versnellingsbak laten repareren.

Als je een verbrande geur ruikt, zijn dat meestal de koppelingsplaten. Teveel toeren houdt in dat de koppeling slipt. De versnellingsbak is bijna altijd goed!

in de versnellingsbak zit een kabel los. je kan je garage opbellen of ze een sleepauto willen sturen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100