mijnaccu lampje brand tijdens het rijden en de motor valt stil wat doen?

HET IS ALLEMAAL BEGONNEN TOEN IK EEN NIEUWE BATTERIJ HEB GESTOKEN

Weet jij het antwoord?

/2500

Als het acculampje brandt tijdens het rijden dan duidt dat erop dat deze aan het ontladen is, dus kans groot dat je dynamo niet meer goed is, of dat accu niet goed is aangesloten, waardoor het opladen niet lukt.

Mischien een rare opmerking,maar het je de accu goed om aangesloten ? Het zou ook kunnen dat je te veel stroom trekt van je accu,dat je ergens lekstroom hebt,of dat hij niet opgeladen word,wat beteket dat je dynamo stuk is. Het zou kunnen dat je een verkeerde accu in je auto hebt,waardon er te weinig stroom van de accu komt. Je kan (als je lid bent) de anwb bellen,die komen dan je accu nameten om te kijken of hij nog wel "vol" zit.

Kan ook dat je alternator niet goed meer werkt en je accu niet wordt bijgeladen.

als je rode lampje oplicht wil dat zeggen dat er geen laadspanning is en dus ligt het voor de hand dat je dynamo niet kan laden.mogelijk spanningsregelaar defect.hierin zitten ook meestal de koolborstels,tenzij je een losse regelaar hebt.ook is het mogelijk dat een cel van je batterij is onderbroken en dan kan er geen spanning vloeien.

Misschien riem te slap dan laad de accu ook niet op.Zelf ook mee gemaakt.

Een vaak voorkomende oorzaak bij oudere auto's is de bedrading die de alternator van stuurstroom moet voorzien. Vooraleer accu en alternator te vervangen eerst de bedrading nameten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100