Verbruik auto zonder gas geven

Met dit weer rijdt mijn auto zonder het gaspedaal aan te raken al 40 in de derde of vierde versnelling. Hoeveel brandstof verbruik ik? Kan me niet voorstellen dat de brandstofleidingen dan ook dichtgeknepen zijn zoals normaal bij gas los, namelijk.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het verbruik zal op zich wel meevallen denk ik.Maar ik zou mijn auto even laten afstellen als hij zo hard rijdt zonder gas te geven.

Ten eerste is het heel slecht voor je auto om in zo'n hoge versnelling met stationair toerental te rijden. Het verbruik zal wel meevallen maar niet zuiniger zijn dan in de juiste versnelling die snelheid te rijden.

Zolang je motor niet op bedrijfstemperatuur is, zal hij inderdaad met verhoogd stationair toerental draaien. Hoeveel brandstof jouw auto verbruikt is afhankelijk van verschillende factoren zoals merk en type auto, brandstofsoort, leeftijd, type motor en omstandigheden van gebruik. Ik werk al zo'n 40 jaar met en aan auto's, maar ik heb nog nooit een auto gezien, waarbij de brandstofleiding dichtgeknepen wordt.

Het verbruik van de auto zal in verhouding hoog zijn tegenover het normaal gebruik . Omdat bij laag toerental de motor extra kracht zal moeten leveren aan het vliegwiel . Bij een hoog toerental zal het vliegwiel door zijn snelheid bijna geen kracht nodig hebben om te blijven draaien . Draai maar eens langzaam aan een fietswiel dan moet je iederkeer aan draaien om het draaiend te houden .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100