Waarom introduceerde een frans automerk eigenlijk de citroen gele autoverlichting?

zo bekend van citroen en peugeot.

Weet jij het antwoord?

/2500

Omdat de gele lampen beter opvallen. En als je in de sneeuw rijdt is het gele licht heel prettig omdat je net iets meer contrast ziet.

Het is vooral bij mist, dat je met gele lampen een iets beter zicht hebt. Tegenwoordig, met de halogeen en xenon verlichting heb je geen geel stralende lampen meer. Een bril met gele glazen geeft ook een zicht met beter contrast, vooral 's avonds en 's nachts.

Citaat: "Uit mijn noeste opzoekwerk kwam het volgende naar boven: de gele koplampen zijn in Frankrijk ingevoerd tijdens de Tweede Wereldoorlog, opdat de lokale troepenmacht gemakkelijk het verschil zou kunnen zien tussen de auto’s van de eigen bevolking en die van de Duitse invadeur. Niemand die er blijkbaar bij had stilgestaan dat die gele vlekjes in de verte wel erg trefzekere doelwitten zouden vormen voor de Nazi-artillerie. Zut alors!"

Citroen is een merk die zich graag wil onderscheiden. Het gele licht was daar ook een onderdeel van. Citroen is de speeltuin van Peugeott. Als een deel goed functioneert, of het is populair dan zul je het zien terug komen bij Peugeot.

Wel eens op een ski-piste gestaan? Bij een dikke sneeuwstorm zag ik helemaal niks met mijn bril. Sneeuwbril van mijn zus op (semi-professioneel bergbeklimster). De bril was geel. Ik zag elke heuvel perfect. Zoals Heidi zegt, je kunt echt veel beter zien in de sneeuw of regen of mist :) Zoals ik zelf merk met mijn franse voiture (voorzien van gele lampen): in normaal nederlands weer wordt je zicht behoorlijk veel minder dan met onze standaard witte lampen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100