Waarom winterbanden en zomerbanden als je gewoon 4-seizoenen hebt?

Waarom zou je moeilijk doen? Twee keer per jaar banden wisselen. Opslag voor de banden zoeken.... al dat gedoe... als je gewoon 4-seizoenen banden onder je auto kunt leggen?

Weet jij het antwoord?

/2500

In feite zijn winterbanden al 4 seizoenenbanden, maar al deze extra grip door het speciale profiel slijt wel sneller, en dit hebben we in Nederland met ons klimaat niet nodig in de zomer. Zonde van de slijtage van de dure banden dus.

In feite zijn zomerbanden de gewone banden. Vroeger had je sneeuwbanden maar de commercie heeft hier het woord winterbanden voor verzonnen. In verse sneeuw hebben ze een voordeel voor de autorijder, in alle andere omstandigheden alleen voor de bandenhandel.

Bronnen:
http://www.wintersporters.nl/weblog/berich...

omdat het in duitsland verplicht is om winterbanden te hebben en daar zijn 4 seisoenen banden niet toegestaan. hier in nederland geld dat nog niet. de winterbanden hebben net iets meer grip op de weg dan de vierseisoenen banden. met gladheid is dat toch wel fijn hoor die winterbanden.

4-seizoen banden zijn een compromis. Dus van alles een beetje, maar in niets uitblinkend. De compound is zo samengesteld dat bij alle weersomstandigheden redelijke tot goede prestaties worden behaald. (mits voldoende profiel) Voor Nederland in het algemeen wellicht voldoende, voor 'sneeuwlanden' niet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100