Achterruit verwarming van de auto doet het niet wat moet ik doen?

De zekeringen zijn het niet, want dat heb ik al allemaal uitgeprobeerd!!
Zou het aan het kabeltje kunnen liggen? Waar moet ik beginnen met zoeken?
Het is zo gevaarlijk om te rijden zonder achteruit verwarming ik zie echt helemaal NIX!!!

Toegevoegd na 8 minuten:
(Als ik de achterruit verwarming aanzet brand wel het lampje, maar verder doet hij niks.)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

gewoon alles doormeten met een multimeter. kan zomaar een kabelbreukje zijn. gewoon stap voor stap werken. succes Toegevoegd na 14 minuten: zet de meter op ohmstand en ga vanaf de schakelaar naar achteren. zo vind je het probleem gebied wel. letwel geen spanning er op zetten.

Probeer is de verbinding te zoeken van de ruit met het kabeltje. Misschien is dit los geraakt.

Op afstand vertellen waar de oorzaak zit is lastig, maar als de achterruit in een beweegbare klep zit zie je vaak precies op de knik bij het scharnierpunt dat het kabeltje doorbreekt. Controleer daar het kabeltje en zet er eventeel een nieuwe stukje tussen. De schakelaar kan het ook zijn en de aansluiting van de kabel op het verwarmingsnet (de streepjes op de achterruit) ook, als je weet hoe je het moet controleren kun je ook dat zelf doen anders is het beter om even bij een garage door laten meten. Het is met de komende periode wel belangrijk dat de verwarming van de achterruit het doet.

Je vind het gevaarlijk? Wat zou je denken van zo snel mogelijk naar een garage?

Controleer, of laat controleren of er spanning op het voedingskabeltje naar het raam staat. Controleer daarna of het verwarmingselement correct is aangesloten op de massa van de auto. Als beide zaken in orde zijn kan je aannemen dat jouw achterruit verwarming is overleden...

Loop de kwetsbare punten na, dus de bevestiging aan de achterzijde van de schakelaar, aansluitingen op de ruit zelf en de overgang van de achterklep naar de auto zelf. Als je meetapparatuur voorhanden hebt werkt dit het snelst. Als eea kapot is in de ruit denk dan vooral ook aandemontage (sloop) bedrijven. Hier kan je vaak leuk geprijsde achterruiten met werkende verwarming kopen.

Het kan zijn dat deze 'draadjes' als het ware beschadigd zijn en het dus niet meer doen. Daar heb ik bij mijn auto ook last van. Het beste wat je kunt doen is de achterruit laten vervangen, maar dat kan nogal wat kosten...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100