Kan je ergens iets krijgen zodat een scheur aan de binnnekant van mijn voorruit niet verder scheurt?

Ik heb ooit mijn spiegel van het vooruit getrokken en daarmee een flinke ster in de binnenste laag van mijn voorruit gekregen, nu vraag ik mij af kan ik daar een soort van sticker of iets dergelijks op plakken om verder scheuren zoveel mogelijk uit te stellen, een nieuwe voorruit is niet de moeite waard en ruitverzekering heb ik ook niet.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kan zelf proberen om een scheur te 'sturen' richting de dichtstbijzijnde rand door te drukken op het glas, zodat ie niet gaat scheuren waar je het niet wilt (in je gezichtsveld bijvoorbeeld). Heeft voor mij gewerkt, en de scheur zit er na jaren nog steeds heel goed! Geen probleem voor APK en gaat ook niet verder..

er zijn wel stickers voor maar die zijn maar voor tijdelijke oplossing je zult het toch moeten laten repareren met hars en zeker met dit weer koud buiten en de kachel aan

Je zult naar een glasreparatiebedrijf moeten om te kijken of ze de ruit nog kunnen repareren anders zul je een nieuwe moeten kopen.

Daar heb je de HPX2®-hars van Carglass voor nodig! (Y)

In het verlengde van de scheur die doorloopt een gaatje in het glas boren. De plek waar je boort moet tijdens boren gekoeld worden met kwast en (liefst veel) petroleum. De buitenkant zou veel makkelijker zijn omdat je dan met stopverf een dam kan bouwen waarin je een petroleumbadje kan maken. "Om in glas te boren gebruikt u best een steenboor zonder slagmechanisme of een speciale glasboor. Deze kan ook voor tegels en porselein worden gebruikt. Te gebruiken bij lage snelheid en met koeling (water, petroleum, azijn). " http://www.hubo.be/HUBO/Home/Doe-het-zelf/Doe-het-zelf-fiches/Gereedschappen/De-verschillende-soorten-boren/page.aspx/1857

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100