Zijn er mogelijkheden voor sponsoring ? Zo ja waar ?

Stel ik wil een wereldreis maken te voet of per fiets, waar zou ik dan terecht kunnen ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wij willen wel (deel) sponsoren, maar niet voor niets natuurlijk! Maak een goed plan en geef met name aan welke media inspanningen je doet om aandacht te krijgen voor jouw reis. Maak een weblog, zorg dat je periodiek items krijgt in de (lokale) media etc. Dat is voor ons (en andere sponsors) belangrijk. Succes!

Je kan het bij Red Bull proberen ALS je het met de fiets gaat doen Dan moet je Ze een email sturen

Bronnen:
Www.redbull.nl

Er zijn geen mogelijkheden voor sponsoring, als je nog nooit iets gedaan hebt, wat een beetje lijkt op een wereldreis. En als je zoiets al eens hebt gedaan, dan heb je waarschijnlijk al een sponsor. Geen enkele sponsor gaat in, op iemand die plannen heeft een wereldreis te maken. Ze hebben alleen maar interesse, als je al iets hebt gepresteerd, en ook bekend bent. En ook willen ze zeker zijn, dat je niet na dag 2 al stopt. Je moet eerst presteren, en dan komen de sponsors. Het is nooit andersom. En als het goed is, moet jij de sponsors niks vragen, maar vragen de sponsors jou. Met sponsoring is het niet anders dan met het opzetten van een bedrijf. Je kunt niet morgen een winkelketen met 80 winkels beginnen. Je begint met één winkel(tje) en bouwt dat uit. Dat duurt jaren. Begin dus in het klein; ga een voettocht maken van Middelburg naar Roodeschool, en vraag de plaatselijke warme bakker of hij je 200 Euro wil geven, in ruil voor zijn naam op je shirt. Als dat allemaal lekker loopt, krijg je steeds wildere plannen, en voor je het weet, fiets je de wereld rond, met een hele Michelin en CocaCola-karavaan achter je aan.

Als jij bij een beoogde sponsor aanklopt, met: "Ik zal me even voorstellen, ik ben bushokje", dan denk ik dat je bij voorbaat nul op je rekest krijgt.

De 'plaatselijke' Rabobank is meestal wel te porren voor een klein stukje sponsoring.

Heb je een echte merkfiets? Van een groot goed merk bedoel ik dan? Dan zou je hen kunnen zeggen dat het zeer goede reclame is voor hun merk en dat daar dan wel iets tegenover kan staan.....Je zou dan wel, bijvoorbeeld elke week een "blogje" op hun site moeten posten met foto's waarin je in iets bedekte termen, anders valt het teveel op, de loftrompet steekt over DAT MERK FIETS. Op hun totale reclame budget zal het niet zo veel zijn en goede berichten van een gebruiker is altijd nog erg goede reclame. Overleg het eens wie niet waagt die niet wint..... Mazzel!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100