Wat is dit voor "ballon" bij Üsküdar?

De veerboot naar de Prinseneilanden (Andalar) voer eerst naar Üsküdar, aan de Aziatische kant van Istanbul. Daar heb ik vanaf de veerboot onderstaande "ballon" gefotografeerd.

Wat is dit voor een ding?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Volgens mij is het gewoon een soort van luchtballon. Kijk maar een bij de volgende links: http://www.airliners.net/search/photo.search?aircraftsearch=Aerophile%205500%20%28Aero%2030%29&distinct_entry=true http://www.airliners.net/photo/Kadiköy-Belediyesi--/Aerophile-5500-(Aero/0434365/&sid=60cc88beb07b89c1e118e740e7caf606 http://www.turkishballoonregister.com/index.php?ballon=bdr&lan=nl

Lijkt enigszins op een gasopslagtank. Toegevoegd na 1 minuut: Ik meen er ook een soort ventieltje bovenop te ontdekken. Toegevoegd na 13 uur: In wezen is een ballon toch ook een gasopslagplek?

Het is gewoon een luchtballon voor ballonvaart. Dat kun je zien aan het registratienummer wat er opstaat. TC-BDR Als je googelt op TC-BDR dan zie je er nog veel meer.

Het is een geketende (weet er geen betere vertaling voor) luchtballon. Engels: tethered helium balloon. De laatste foto is in deze serie in het Engelstalige Wikipedia artikel is volgens mij exact dezelfde locatie: http://en.wikipedia.org/wiki/Tethered_helium_balloon#Events_Gallery Toegevoegd na 43 seconden: 'De laatste foto in deze serie [..]'

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Tethered_heli...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100