In welke landen kan men als toerist afgeperst worden door de politie?

In bepaalde landen kan je als toerist aangehouden worden door de politie en een vage aanklacht krijgen, die door een aardige som geld te betalen verdwijnt.
In welke landen komt dit voor?

Weet jij het antwoord?

/2500

In elk denkbaar land op de wereld, overal loert dat gevaar.

Iran is dat heel erg

Corruptie bestaat jammer genoeg overal

Heb het zelf ondervonden in West Afrika :Guinee-Bissau,Senegal,Gambia ....maar er zullen er veel meer zijn. De afpersing gaat meestal om geëiste fooien en niet om gans je bezit. Ook de douane is louche. Maar eigenlijk moet je overal oppassen.

In Irak ook.

Bronnen:
Eigen ervaring

Een kennis van mij is pasgeleden in irak geweest met zij eigen auto en wedt ieder keer door de politie aangehouden voor te snel rijden met de auto terwijl dat niet zo was . Hij moest ieder keer betalen of anders ging hij en zijn vrouw de cel in net zo lang tot hij ging betalen .

In Nederland. Je krijgt een dagvaarding en wordt veroordeeld, ongeacht hoe de politie gelogen heeft. Ambtseed geeft de politie een vrijkaartje om er een zooitje van te maken en dat doen ze dan ook naar hartelust. Je betaalt een bedrag en hoort er nooit meer iets van.

Als je op vakantie gaat naar de Dominicaanse Republiek wordt je ervoor gewaarschuwd dat als je een auto huurt, dat je dan de kans loopt door de politie langs de kant van de weg gezet te worden en dat ze dan een licht van je auto kapot slaan en je daarvoor een torenhoge boete opleggen die ze in hun eigen zak steken. Maar volgens mij loop je dit risico in alle landen waar de politie sterk onderbezet en sterk onderbetaald wordt. Dat werkt namelijk corruptie in de hand.

Kirgizië is zeer corrupt en de kans om daar de politie afgeperst te worden is zeer groot.

Op de site van het ministerie van buitenlandse zaken kan je per land zien welke risico's bekend zijn. Enige terughoudendheid en voorzichtigheid zijn sowieso goede zaken in den vreemde.

Bronnen:
www.minbuza.nl

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100