Waarom heb je bij een binnenlandse vlucht een paspoort nodig?

Als je toch in je eigen land blijft waarom heb je die dan nodig?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Legitimatie! En nee: Een rijbewijs is geen officieel legitimatiebewijs, omdat de nationaliteit er niet op staat vermeld. Voor de identificatieplicht, zoals die in Nederland geldt, is een geldig rijbewijs toegestaan als legitimatiebewijs. Dus als je op straat wordt aangehouden voldoet misschien een rijbewijs. Maar als legitimatiebewijs moet jouw werkgever bijvoorbeeld echt wel een kopie van jouw paspoort hebben. Ook bij het UWV bijvoorbeeld geldt (voor een Nederlander) alleen: - het nationale paspoort; - de Nederlandse identiteitskaart; - het diplomatieke paspoort; - het dienstpaspoort. en kun je dus ook niet je rijbewijs gebruiken als officieel legitimatiebewijs bij je eerste aanvraag voor een uitkering. Bij vervolgcontacten weer wel.

Iedere Nederlander moet zich kunnen legitimeren.

Om aan te geven dat je niet illegaal in Nederland/België bent. Toegevoegd na 1 minuut: En het is gewoon verplicht dat je je kan legitimeren, om problemen te voorkomen.

Om je te identificeren dat je bent wie op de ticket staat. Mocht er iets gebeuren weten ze wie er op de vlucht zit.

Voor bepaalde zaken moet je je gewoon kunnen legitimeren (en een rijbewijs is niet in alle gevallen goed genoeg). Zeker sinds 9/11 zijn ze voorzichtig met vliegtuigen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100