Wat zijn de Lage Landen?

Weet jij het antwoord?

/2500

De Nederlanden, ofwel Nederland, België en Luxemburg.

De Lage Landen, ook wel Lage Landen bij de zee, is de laagvlakte in Noordwest-Europa die het stroomgebied vormt van de beneden-Rijn, de beneden-Maas en de Schelde..

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Lage_Landen

Landen die beneden de zeespiegel liggen zoals nederland

Landen die beneden de zeespiegel liggen? Nederland ligt voor een groot deel boven de zeespiegel. Dan zou je Israel ook als laag land kunnen beschouwen, want een deel van het land ligt nog veel lager dan het laagste punt van Nederland.

'De Lage Landen ' wordt veel gebruikt in plaats van de 'Nederlanden' ... vooral omdat dat soms verwarrend is in andere talen :Les Pays Bas , The Netherlands. In het Nederlands spreekt men van Nederland (enkelvoudig) of De Noordelijke Nederlanden en Zuidelijke Nederlanden : historische benaming die ongeveer de huidige Benelux dekt. Zo spreekt men van 'The Low Countries' om dit gebied af te bakenen : dat onderscheid werd in het Engels al zeer lang gemaakt. Toegevoegd na 4 minuten: Herinner de laatste EK voetbal toernooi in Nederland en België : dat kreeg toen ook de naam:Low Countries Toegevoegd na 19 minuten: De echte 'lage landen' is eigenlijk net iets meer dan de Benelux vanuit historisch oogpunt : Ook Frans-Vlaanderen ,Picardië en gans Lotharingen....soms zelfs gans Bourgondië werden zo aangeduid

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Benamingen_va...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100