Wat hebben wij gegeten?

Een reisgenote en ik hebben gegeten in een goed restaurant in Kayseri. We mochten pas om 19:15 het restaurant in. Veel gerechten stonden al klaar op de tafels, onder plastic. Het drinken stond ook al klaar.

Vlak voor half acht werd bij alle tafels het drinken ingeschonken (door de mensen zelf of door de obers). Ook brachten de obers verse, warme gerechten. Maar: er werd niet gegeten en niet gedronken, want de zon was nog niet onder.

Om 19:31 kwam er een hoop herrie uit de minaretten. De obers liepen toen snel rond om ook de dovige mensen te vertellen dat de zon onder was en dat ze mochten eten. Op slag begon het hele restaurant te eten.

Het was HEERLIJK, maar we hebben geen idee wat we hebben gegeten.

Daarom deze vraag: wat hebben we eigenlijk gegeten? Wij hadden menu 1 en menu 2.

Toegevoegd na 6 minuten:
(Ogenblikje, ik moet de foto van het menu eerst even wat kleiner maken, nu wordt hij niet door GV geaccepteerd.)

Toegevoegd na 14 minuten:
 
(Gelukt! 5,5 was teveel voor GV, 69 kb is een stuk beter...)

Toegevoegd na 23 minuten:
 
(Zie ook vraag http://www.goeievraag.nl/vraag/honingraat.83367 over het eten van honingraag.)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

MENU 1 OPENINGSHAPJES IFTAR (start eten na zonsondergang) (volgens de koran hoor je met deze gerechten te beginnen) - Honing met raat - Cluttered cream - Pastrami (runderham) - Draadkaas - Olijven - Dadels SOEP - soep van de dag SALADE - seizoenssalade WARM TUSSENGERECHT - gevulde sucuk (turkse knoflookworst) HOOFDGERECHT - lamsstoofpotje DESSERT - wortelbaklava of broodkadayif met room (hele dunne draadjes van tarwedeeg, lijkt op glasmie) DRANK - Frisdrank of ayran Bij menu 2 is alleen het hoofdgerecht vervangen door: Kebap uit Iskender (dat is turkse shoarma met een yoghurtsaus) YUMMIIIII.... Jullie boffen wel hoor, want tijdens de ramadan worden de lekkerste gerechten gemaakt! Toegevoegd na 44 minuten: Gevulde sucuk moet zijn: Huisgemaakte sucuk. Dat wil zeggen, dat het sucuk zonder velletje is zeg maar.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100