Wat is er zo mooi aan de Morvan?

Ik heb weleens gehoord, dat dit het mooiste stukje Frankrijk is. Maar waarom?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is een práchtige streek, op één dagreis van Nederland. De Morvan kenmerkt zich door veel bossen in een heuvelachtig landschap, met veel stroompjes en meertjes. Het is een beetje een gesloten landschap. Bij slecht weer kun je er heel somber van worden, bij mooi weer is het soms een beetje geheimzinnig landschap. Dorpen en stadjes zijn klein. Men beweert in de Morvan dat zij daar de klomp ("le sabot") hebben uitgevonden, en dat daar ook het woord "sabotage" is ontstaan, toen textielwerkers zich verzetten tegen de industrialisering (die arbeidsplaatsen kostte) door een klomp en de stoom-aangedreven weefgetouwen te gooien, die daardoor hopeloos vastliepen.

De Marvan is een laaggebergte dat heel weinig vernoemd wordt als gebergte (beetje Ardennen achtig) Het is weinig toeristisch voor buitenlanders ...er blijft dus iets authentiek over. Het is wel in trek bij Parijzenaars , omdat dit het dichtstbijzijnde natuurgebied is. Toegevoegd na 2 minuten: De plaatselijke keuken is voortreffelijk Toegevoegd na 8 minuten: En vergeet niet de Bourgogne wijnen

De Morvan is uitgestrekt en zeer groen. Ook rijk aan cultuur, niet te missen de Gallische stad Bibracte op de heuvel Mont Beuvrey. Hele klim maar bovenop de heuvel allerlei opgravingen te bewonderen. Iets doorlopen en je ziet de overblijfselen van een enorme Romeinse villa. Autun heeft een prachtige binnenstad het is ook een oude Romeinse stad.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100