Wanneer is de piek in Nederland qua zomervakantie?

Met andere woorden: wanneer zijn de meeste mensen op vakantie?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik denk zo maar op dit moment. Alle scholen in Nederland zijn nu gesloten en alle bouwvakkers genieten van hun vakantie...

Bronnen:
http://www.schoolvakanties-nederland.nl/sc...

Dat verschilt per regio (noord Midden Zuid). In het Zuiden is de bouwvak deze week begonnen. Dat is de periode waarin de meeste mensen op vakantie/met vakantie zijn. Het noorden moet volgens mij alweer bijna naar school. Het midden (hoe toepasselijk) zit er tussenin.

nu

Geen leidraad, maar iedereen op mijn werk is nu met vakantie dus ik zou zeggen rond deze periode is de piek! Ik denk dat het gros van de bevolking halverwege juli tot halverwege augustus op vakantie is.

Week 30 t/m 32. Dit geldt voor ieder jaar. In deze periode hebben namelijk alle scholen in heel Nederland vakantie en is het ook nog eens de bouwvak. De 3 weken ervoor en erna heeft een gedeelte van de scholen in Nederland vakantie. Welk gedeelte dit is varieert per jaar.

Ik denk dat je nu zo'n beetje op de piek van de vakantie zit. Het is tenminste lekker rustig op de A50 bijvoorbeeld, kan nu lekker opschieten!!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100