Ik ben 13 jaar en ik wil met de trein naar mijn tante in Duitsland. (grens van nl en duitsland) mag je dat of moet je daar ouder voor zijn?

Vanaf hoeveel jaar mag je met de trein alleen reizen? in Duitslannd, dus niet zo ver!

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat mag vanaf 12 jaar. Toegevoegd na 23 minuten: Oké. Ik lees net dat je in Nederland vanaf 12 alleen mag reizen. Maar in duidsland heb je onder de 15 een begeleider nodig. Dus sorry. Je kan niet alleen naar je tante in duidsland.

Bronnen:
http://www.treinreiziger.nl/internationaal...

Op de ns site vind ik dit: Voor alleenreizende kinderen tot 12 jaar is het niet toegestaan om gebruik te maken van een Railrunnerkaartje. Het is wel toegestaan om met 40% korting te reizen (ook buiten de voordeeluren). Dat betekent dat leeftijd niet uitmaakt. Heb je een paspoort en een briefje met toestemming van je ouders, dan maakt het al helemaal niet uit. Toegevoegd na 3 minuten: Voor alleen reizende kinderen van 6 tot en met 11 jaar geldt meestal een korting van 50% op het volle tarief; zij hebben dan recht op een eigen zit-, lig- of slaapplaats. http://www.nshispeed.nl/nl/tarieven-en-kortingen/overige-kortingen-met-de-trein Hier kun je ook je reis plannen.

Nee je moet begeleid worden door een 15 jarige, en je moet in het bezit zijn van een paspoort/identiteitskaart

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100