Is een annuleringsverzekering wel nodig ?

Vandaag was ik op visite en toen hoorde ik dat iemand een annuleringsverzekering had genomen en dus vandaag haar reis moet annuleren vanweg het overleiden van haar moeder.
En zo te horen krijgt ze niet eens haar geld terug.
Waarom heb je dan een annuleringsverzekering voor ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is gegronde reden(1e graad familie). Ze hoort volgens de voorwaarden wel haar geld terug te krijgen!Ze krijgt natuurlijk niet de kosten voor de annuleringsverzekering zelf terug. Verder is een annuleringsverzekering ook handig bij bijvoorbeeld een ziekenhuisopname. Mocht je tijdens de reis door ziekte of door het overlijden van 1e of 2e graads familie naar huis moeten, dan krijg de kosten van de niet genoten reisdagen terug. Toegevoegd na 5 minuten: Verder moet een annuleringsverzekering ook binnen 7 dagen na boeking worden afgesloten(ik geloof dat het wel verschilt per verzekeringsmaatschappij).

Annuleringsverzekering kan erg handig zijn, ik zou eens een website van zo'n verzekering opzoeken en kijken onder welke omstandigheden het allemaal geldt. Ik heb er zelf twee jaar terug gebruik van gemaakt aangezien wij vlakvoor onze reis een woning toegewezen kregen, dat stond ook bij de voorwaarden, als je binnen een bepaalde termijn voor het vertrek een woning kreeg toegewezen. We kregen bijna alles terug.

Het is een afweging... Als je een hele reis inclusief alle hotels en bijvoorbeeld autohuur boekt, kan het zeker de moeite waard zijn een verzekering te nemen. Lees inderdaad goed door waar de reden voor annulering aan moet voldoen. Wij boeken altijd alleen de heen- en terugvlucht en de eerste nacht. Wij hebben ervoor gekozen nooit meer een annuleringsverzekering te nemen omdat dat in ons geval in verhouding erg duur is. Wij hebben diverse reizen gemaakt zonder verzekering. Als we die kosten optellen, kunnen we daarvan al bijna een nieuwe reis maken!

Ik denk dat in veel gevallen een verzekering niet nodig is. Het hangt van het bedrag van de reis af, en of je bij het evt. niet doorgaan van een reis, de kosten zelf kan/wil dragen. In Nederland verzekert men zich graag, maar als je het heel nuchter bekijkt, hoevaak gebeurt het dat je een reis moet annuleren? Eens in de 20 jaar misschien? En tel dan alle kosten voor de annuleringsverzekering eens bij elkaar op, en hier heb je het antwoord. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat ze de vakantie geboekt heeft, terwijl ze al wist dat het heel slecht ging met haar moeder. En dan vergoed de verzekeraar vaak niet. Dat is ongeveer hetzelfde als een overlijdensverzekering of levensverzekering afsluiten, terwijl je weet dat je binnen korte tijd gaat overlijden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100