Hotel. Pepermuntje op kussen. Hoe zit dat nu precies?

Vroeger, en misschien nu nog wel, legde men in hotels, na het verschonen van het bed, een pepermuntje op het kussen. Wat was de bedoeling daarvan?

Moest het kussen er frisser door gaan ruiken, of was het de bedoeling dat je het moest opeten?
Wie weet iets over dat gebruik?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In het hotel waar ik werk leggen ze altijd een klein zakje met 2 mentosjes neer op een welterusten kaartje. Is bedoeld als aardige attentie, met als doel dat de gast dat waardeert en zich welkom voelt.

Gewoon een aardige attentie van het hotel, soms is het ook een chocolaatje

Is als aardigheidje bedoelt voor de gast. Kom dat tegenwoordig echter niet vaak meer tegen.

In Duitsland heb ik in verschillende hotels al eens zakje met Haribo gummiberen gehad. Het zal echt als zoete versnapering bedoeld zijn: een extra attentie. Ik heb ook wel eens een condoom op het hoofdkussen gevonden maar dat was een wat 'bijzonder' hotel.

Ik heb het nog nooit gezien. Maar het was vast bedoeld als attentie voor de gast. Tegenwoordig zal je dat niet meer vinden, een los pepermuntje wordt niet meer als hygienisch gezien. Laatst in Zutphen kregen we een doosje theezakjes als attentie van het hotel. Thee uit Zutphen. Zo zijn er wel meer dingen. Maar geen losse pepermuntjes (meer).

Het is puur bedoeld als kleine attentie. Het kunnen pepermuntjes of chocolaatjes zijn, soms staat er 'sleep well' bij. Ze wilen laten zien dat de klant koning is. Soms worden pyjama's mooi gevouwen. In Sri Lanka werd er zelfs met bloemetjes 'Goodnight' op het bed 'geschreven'. Erg leuk.

Het is inderdaad een attentie, maar het kamermeisje verwacht de andere ochtend een kleine tip/fooi te vinden. Wat door veel mensen niet begrepen wordt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100